2022-07-28

Julia Andersson, ny utvecklingschef

Foto: Anders Wiik

Skövde HF är glada över att kunna berätta att vi har signerad ett 3-årigt avtal med Julia som vår nya utvecklingschef.

Julia börjar sin heltidstjänst i Skövde HF redan måndag 1. augusti. 

Som Utvecklingschef kommer Julia tillsammans med Sportchef Daniel Birkelund ha ett övergripande sportsligt, administrativt och strategisk ansvar för Skövde HF Akademi. 

I hennes arbetsbeskrivning ingår bland annat:

– Vara aktivt närvarande som tränare, i både träning och match, med båda våra akademi-grupper. 
– Administrativ ansvar för Akademin. Fördela och koordinera uppgifter. Osv…

– Jobba med uppföljning av spelare. T.ex. individuella samtal, video, planering osv.

– Vara en länk mellan Akademin och elitlaget. 

– Kontakt och koordinering med NUI.

Sportchef Daniel Birkelund uttalar:

-Det har varit en process över tid som har tagit oss där vi är nu. Det är ingen hemlighet att vi har jobbat med andra kandidater till jobbet som Utvecklingschef. Parallellt med detta har det dock växt fram en tydlig övertygelse hos mig (och andra i föreningen) att Julia besitter väldigt många av dom kvalitéer som vi sökte och skulle passa perfekt in i rollen. Hon var inte det första valet. Men hon var i slutändan det bästa valet och det rätta valet.

-Jag är oerhört glad för att Julia vågar ta chansen. Med sitt driv och engangemang, sina ledarkvalitéer, kombinerad med den kompetens och erfarenhet hon besitter genom sin utbildning och civila karriär så kommer hon tillföra massor och bidra till att vi lyfter arbetet med spelarutveckling i Skövde HF till en ny nivå.

– Under den tiden jag har haft privilegiet att jobba med henne och lära känna henne så har hon imponerad mig med ett positivt och lösningsorienterat mindset, hög arbetskapacitet, god struktur och systematik, ett mycket bra handbollhuvud som hon använder på ett bra sätt både i träning- och match-situation, och inte minst en jäkla hunger efter att lära, utveckla sig och bli bättre.

Julia Andersson om sitt nya uppdrag

-Jag känner mig glad och tacksam över att föreningen tror på mig och vill satsa på mig i den här rollen. Att få möjlighet att jobba med ledarskap och handbollsutveckling på dagtid är få förunnat och jag är riktigt taggad på att komma igång i uppdraget.
Jag ska jobba hårt för att ge spelarna i vår förening ännu bättre förutsättningar att hålla på med handboll och att få möjlighet att utvecklas, både på planen och som individ
.

Se vår intervju med Daniel och Julia om tjänsten. 

Uppdaterad  2022-07-28 09:11
Skribent
Anders Wiik
Senaste Nyheterna