2023-02-27

Julie Aspelund Berg förlänger och får ny roll

Foto: Viktor Ljungström

Ikväll på livesändningen på facebook presenterade Skövde HF att Julie Aspelund Berg fortsätter ytterligare en säsong i Skövde HFs elitlag. Ovanpå detta får hon rollen som utvecklingschef i Skövde HF Akademi när Julia Andersson ska få tillökning och vara mammaledig.

 

Daniel Birkelund om Julie:

Julie har genom två säsonger hon har varit i Skövde blivit en mycket viktig person i vårt projekt, både på och utanför plan. En ledargestalt och kulturbyggare. Jag tycker också hon har visat att det går att fortsätta utveckla sig och ta nya steg som handbollsspelare även om man har hunnit bli ”vuxen”. Så jag är mycket glad för att hon har valt att ta ytterligare en säsong som elitspelare. Och jag tycker vi har hittat ett mycket spännande upplägg för nästa säsong.

Foto: Viktor Ljungström
Foto: Viktor Ljungström

Genom det avtal vi nu har skrivit, som innebär att Julie kommer kombinera rollen som elitspelare med ett vikariat som utvecklingschef (då Julia ska ha mammaledigt nästa säsong) tycker jag vi har hittat en ”win-win-lösning”. Truppmässigt har vi då ett team på M6 som vi litar på och tror på. Med Julie tillsammans med Ida och Ella tycker jag vi är väl förspänd i den positionen, både offensivt och framförallt defensivt. Och för Akademin så får vi bra kontinuitet. Julie har redan haft en roll den här säsongen och har del av dom erfarenheter som vi har gjort oss. Jag tycker även att hon har personliga kvalitéer och relevant erfarenhet som gör mig säker på att hon kommer lösa den rollen på ett utmärkt sätt.

Från min sida ser jag fram emot att fortsätta att samarbete med Julie. Nu i lite olika roller.

 

Uppdaterad  2023-02-27 21:23
Skribent
Anders Wiik
Senaste Nyheterna