2022-10-22

Klart för kvartsfinal ATG Svenska Cupen

Matchen inleddes med att Lödde hade sex straffar men lyckades bara att göra mål på fem då Anni Linder rädda en. Skövde jobba upp och gick till halvtid 15-15 för att till slut i andra ta hem matchen med slutresultatet 24-36.

Första halvlek: När själva matchen kom igång med ett underläge 5-0 och Skövde jobbar in till 5-3 lagen byter mål med varandra och når 7-7, det dröjde fram till 20 minuter innan Skövde var förbi 9-10 sedan följs lagen till paus vilan medresultat 15-15.

Andra halvlek: Inledning är jämn fram till det återstod 20 minuter av matchen då Skövde tar en tre målsledning 20-23, för att sedan ha sju bollar i försprång (21-28) och så även 9 (23-32) för att till slut spela hem matchen med 26-34.

Anni Linder står stabil i målet och flera avgörande parader och räddningar för matchutvecklingen.

Matilda ”Foppa Forsberg är säker i sitt straffskytte 2 av 2 möjliga och totalt svarar för elva mål,

Daniel Birkelund säger till SLA – Jag tycker det blev en bra match. Även om vi hade ett stort försprång var vi noga att vi inte skulle förlora.

Uppdaterad  2022-10-23 18:01