2022-08-27

Knapp förlust mot VästeråsIrsta i ATG Svenska Cupen

Foto: Viktor Ljungström

Det blev förlust mot SHE-kollegan VästeråsIrsta HF i ATG Svenska Cupens gruppspel. matchen slutade 28–30 (11-16) efter en tämligen ojämn insats av Skövde HF.

Matchen inleddes med att lagen gjorde mål på samtliga sina tre shotout-straffar och det stod följaktligen 3–3 när matchen började.

Det är jämt spel fram till 9-9 vid spelade 12.41 sedan kan VästeråsIrsta gå ifrån och med en ledning i pausvilan 11-16, under denna period har inte Skövde flytet med sig i anfall och försvarsspelet.

Andra halvleken så byter lagen mål med varandra  VästeråsIrsta har som mest sex bollar upp på Skövde 20-26 vid spelade 48.03. Skövde HF gör då en kraftsamling och kan vinna avslutningen med 8-4 som är något att ta med

Daniel Birkelund summerar:

– Vi får inte ihop vår helhet och främst tycker jag att det handlade om spelet bakåt.

Framåt brändes det en del lägen, främst i slutet av första halvlek då VästeråsIrsta kunde rycka åt sig en femmålsledning (16–11).

Ett faktum som dock inte bekymrade Daniel så mycket. Han såg att laget kom till lägen och det är kanske det viktigaste.

Sedan säger han att laget gör en stark avslutning och visar att det är match i 60 minuter och spelarna ger inte tappt oavsett vad ställningen är i matchen och den kämpaglöd de har till slutsignalen ljuder.

Konstateras kan att Skövde HF har 12 målskyttar och VästeråsIrsta HF har 8, Elma, Moa och Johanna är de tongivande i anfallsspelet, Britta är säker i de kontringstillfälle hon ges samt att Annie står stabilt i sitt målvaktspel.

Resultat i grupp 8, IFK Örebro – Bodens BK HF 31-25.

Uppdaterad  2022-08-27 22:23
Skribent
Cege Elfwering
Senaste Nyheterna