2021-03-28

Kvalspel till SHE mot Aranäs HK

Foto: Viktor Ljungström

På söndagseftermiddagen blev det klart att Skövde HF får möta Aranäs HK i kvalet i bäst om fem matcher. Skövde HF inleder på bortaplan fredagen den andra april klockan 16.00. Kärra HF vann sin bortamatch mot GF Kroppskultur med 27-21 samtidigt som Aranäs HK förlorade hemma mot Tyresö Handboll med 28-29. Därmed är Kärra HF klara för spel SHE 2021/22.

T

Skövde HF har förberett sig inför kvalmatcherna med 14 dagars hård och tung fysik träning för att därefter träna på spel och inviduella posetioner.

Laget känner sig väl förberätt att möta ett Allsvensk motstånd som gjort blandade resultat i de senaste omgångarna.

Anderas Larsson säger till Skövde Nyheter.

– Oavsett vilka det hade blivit, hade vi varit storfavoriter inför, men nu har vi alla fall en vecka på oss att förbereda oss på Aranäs.

Aranäs har hunnit spela rätt många matcher, så har det alltså gått en dryg månad sedan Skövde HF senast spelade match.

– Jag vet inte om det är en fördel eller nackdel, men för oss har det nog varit välbehövligt. Det var många tjejer som var trötta och slitna när jag kom in, men nu känner jag att vi klarar av att spela i ett högre tempo, precis som jag vill, säger Andreas Larsson till Skövde Nyheter

– När jag tog över hade vi stort sett match var tredje dag, så det har varit kul att ha fått den här möjligheten att verkligen träna. Spelet jag vill att vi ska spela är väldigt energikrävande, men jag känner att tjejerna orkar mer nu.

Nu väntar alltså möjligen fem, och åtminstone tre matcher mot Aranäs. Ett lag som tillhört toppen av Allsvenskan för damer hela säsongen. Den första matchen spelas på fredag den andra april klockan 16.00.

Det kan noteras att lagen möttes i SHE-kvalet 2019, då vann Skövde HF med 3–0.

Kvaldagar: 2/4 (B), 6/4 (H), 10/4 (H), 14/4 (B) och 18/4 (H).

Sluttabell Allsvenskan

Läs även SLA Aranäs i kvalet för Skövde HF

Uppdaterad  2021-03-28 21:38
Skribent
Cege Elfwering
Senaste Nyheterna