2022-09-28

Lödde Viking i åttondelsfinalen

Foto: Viktor Ljungström

Den 5:e oktober spelar Skövde HF mot Lödde Vikings HK i ATG Svenska Cupen. Det blir ännu en match för Skövde HF att vara favoriter i och som kan bli ett nervöst drama.

Lödde Vikings, som i gruppspelet i cupen mötte BK Heid och Lugi HF och Ystad IF HF. Till mångas förvåning lyckades Lödde Vikings vinna sin match mot Lugi HF. Lugi som värvat Bella Gulldén från storlaget Vipers Kristiansand skulle väl köra över Lödde som normalt spelar i division 2. Men icke sa Nicke. De sex shoot outs som inleder alla matcher i ATG Svenska Cupen gav Lödde ett försprång som de inte släppte ifrån sig. En seger (28-25) som skakade om handbolls-Sverige.

I matchen mot Ystad IF blev slutresultatet 29-29 och mot BK Heid var det en jämnare kamp men där Lödde Vikings också lyckades att vinna och därmed var vinst i gruppen ett faktum. 

Skövde HF går in i slutspelet som två i sin grupp. Förlust mot VästeråsIrsta gjorde att det blev en andraplats och nu skall Skövde alltså ta sig an succélaget Lödde Vikings.

Kommer Skövde klara av att fortsätta sin fina trend från SHE och vinna sin fjärde match i rad. Lödde Vikings lever nog mycket på sina vinster mot SHE-lagen och kommer starka till Skövde. Det blir en kamp om att ta sig närmare finalen och vi hoppas på The red sea (Skövde HFs hejarklack) och att publiken lyfter Skövde HF fram mot ännu en seger. 

Liga: ATG Svenska Cupen
Datum: 5:e oktober
Matchstart: 19:00
Arena: Skövde Idrottshall

Handboll är bäst live, i Sveriges mysigaste idrottshall!

KAMPANJ!! SPARA PENGAR
Till matchen mot Lödde Vikings HK erbjuder vi de första 100 biljetterna till ett early-bird-pris!!!
30 kronor i rabatt ges fram tills att biljetterna tar slut eller till den 30:e september.
Köp din biljett redan idag och spara pengar!
 
 
Uppdaterad  2022-09-28 21:42
Skribent
Anders Wiik
Senaste Nyheterna