2020-06-10

Magnus Hultberg ny fyskoordinator i Skövde HF

Foto: Elitlaget

Magnus HultbergMagnus Hultberg är från den 1:a juni Skövde HFs nya fyskoordinator och fystränare för elitlaget. I rollen som koordinator ska Magnus stötta övriga fystränare i klubben men vara främst inriktad på elitlaget och elitdelen av Skövde HF.

Magnus har en enorm energi och vill ständigt ligga i framkant gällande hur vi skall träna för att vara uthålliga och starka så spelarna inte skadar sig. Han är gärna med och tränar när tillfälle ges.

Från att själv kört motocross på svensk elitnivå, fick han rollen som tränare på riksidrottsgymnasiet för motorcrossförare för 20 år sedan. Då gymnasiet läggs ned i år fick Magnus tid över att kunna fokusera på tjejernas fysiska utveckling i Skövde HF. Han har tidigare också stöttat IFK Skövde HK med fysträning men kommer från denna säsongen enbart jobba med Skövde HF.

Så här beskriver Magnus själv hur han började arbeta med handbollen:

– Min bakgrund för handbollen är ett intresse för sporten som har funnits sedan mitten på 90 talet. Hade nära kompisar som spelade i IFK Skövde. Följde då sporten på sidan av när jag höll på med min egen sport. Sedan när mina barn började spela handboll så har intresset bara växt mer och mer för varje år.

Startade i ungdomsleden
– Jag har varit med som handbollsledare ihop med andra kompetenta ledare i IFK Skövde/ Skövde HF som jag har mig mycket av Jag har planerat träning och bedrivit kondition/styrketräning på ungdomsnivå i flera år.  Har under åren fått en bra bild av hur man tränar handboll men även vad som krävs fysiskt för att spela.

– Om jag får säga det själv så har jag blivit helt såld på handboll.

STC Training Club

Hur tror du att du kommer kunna utveckla fysträningen i Skövde HF?
– Med bakgrund som tränare/ ledare för individuell idrott så tror jag att jag kommer med nya idéer och erfarenheter som jag vill använda för att utveckla tjejerna i laget. Jag ser det som en stor utmaning att få hjälpa tjejerna i A laget. De är väl skolade av de som hjälpt dem hittills så nu gäller det för mig att leverera och försöka höja dem ännu mer. Känner mig redan välkommen i gänget av ledare och spelare och ser fram emot  säsongen.  Det är ett ungt lag men jag vet redan efter min korta tid här att de är beredda att träna hårt. Får tjejerna bara vara skadefria så vet jag att de andra lagen inte kommer få några gratispoäng av oss.

Magnus har gått basutbildningen i handbollen där handbollens grunder beskrivs och ovanpå detta har han sen tidigare läst pedagogik på Högskolan i Skövde samt ETU (Elittränarutbildning på Bosön)

Vad är dina viktigaste egenskaper för rollen tror du?
– Jag brinner för utveckling av individer och efter många år av  att vara ledare så inser jag att det är många pusselbitar som måste vara på plats innan resultaten kommer. Jag försöker se alla individer och kan jag lyfta varje tjej bara lite så är det bättre för laget. Jag tror också jag är bra på att pusha och uppmuntra individerna till att klara lite mer än vad de själva tror är möjligt.
– Jag har haft alltid haft träning i olika former som intresse och jag ser sällan några hinder för att utveckla mig själv eller de jag hjälper, avslutar Magnus.

Vi är mycket glada över att få in ännu en kompetent ledare med pedagogisk bakgrund i klubben. Vi är oerhört trygga i att lämna över ansvaret för fysträningen till helt rätt person för uppdraget!


Skövde HF 2020

Uppdaterad  2020-06-11 13:15
Skribent
Anders Wiik
Senaste Nyheterna