2023-10-14

Målfest när HF Somby/Skövde krossade HK Lidköping

Foto: Viktor Ljungström

HF Somby/Skövde hade inga problem med att på lördagseftermiddagen besegra HK Lidköping i division 2 Väst dam, det blev en storseger som vanns med utklassningssiffrorna 39-19 (24-9). Segern var HF Somby/Skövdes fjärde på de fem spelade matcherna.

HF Somby satte in högsta växeln redan från start och på dryga sju minuter en femmålsledning (0-5) som fick HK Lidköping att ta timeout 7.38, men det hjälpte föga för Somby slog inte av på takten utan gick ställningen 3-11 och ny timeout av Lidköping 16.43. Sista delen av första halvleken håller Somby samma avstånd som de vinner med klara 13-6 och halvtids resultatet 9-24. Allt detta via ett bra förspel som inte gav Lidköping att komma till av samt att i målet kunde Filippa Gustavsson storspela.

Den andra  halvleken blev något jämnare då HK Lidköping fick till ett offensivare försvars vilket störde HF Somby/Skövde något vilket också gjorde att Lidköping fick till några kontringsmål, Somby fick även slita något mer i försvaret vilket gav straffakast för Lidköping och enkla mål förutom den makulösa straffräddning av Filippa Gustavsson. HF Somby går runt på samtliga spelar som får matchtid och där så också Ella Sparre spelar stabilt i målet. Som oftast drar Ella Larsson Nyqvist ett stort last och skapar mycket för övriga, härligt att se Ebba Hägg med sin inställning så väl i försvar och m6 spel (kanske träning med elitlaget i veckan gett effekt) så också Maja Levin som går för att sätta bollen i mål (tio varav 3 på straffkast). Matchresultatet kan sedan skrivas 19-39.

– Coach/tränare Christian Grönblad säger att veckans focus på försspel ger resultat och berömmer hela lagets insatts.

Segern var HF Somby/Skövdes fjärde på de spelade fem matcherna.

HF Somby/Skövde ligger nu på tredje plats. Lidköping ligger på sjätte plats i tabellen efter matchen

I nästa omgång har HF Somby/Skövde att möta HK Önnerediterna i Skövde Idrottshall, lördag 21 oktober 13.00.

På länken tabell går det att klicka vidare på spelade för att sedan åter klicka på resultat och där få fram arbets/matchprotokoll som laddas hem och kan öppnas.

Uppdaterad  2023-10-14 20:18
Skribent
Cege Elfwering
Senaste Nyheterna