2022-04-07

Mia Kvithyll klar för Skövde HF

Foto: Jørn Kvithyll

Skövde HF är glade för att ha signerad ett avtal för två säsonger med Mia Kvithyll från Norge. Mia är 19 år gammal, H9 och har sista säsongen spelat i Fredrikstad BK där hon har deltagit i 7 matcher i högsta ligan, och i övrigt har levererad goa prestationer för föreningens andralag och på juniornivå.

Mia Kvithyll

– Berätta lite om dig själv Mia! Vem är du?
– Jag är 19 år från en liten ort som heter Mysen, sydost om Oslo. Spelat handboll sedan jag var 4-5 år, och spelade i moderklubben HK Eidsberg fram till innevarande säsong, då jag bytte till Fredrikstad Ballklubb. Det senaste året har jag i Fredrikstad spelat främst 2:a, Lerøyserien och J20, men även fått några matcher i elitserien.

– Kul … Och hur känns det att flytta till Sverige?
– Först och främst tror jag att det ska bli väldigt spännande och lite läskigt att flytta. Det är inte så långt hem, men det känns så mycket längre när det är över nationsgränserna. Och även om svenska och norska är ganska lika så blir det också en utmaning. Men jag tror att det kommer gå snabbt, och något jag kommer lära mig mycket av, även om det är lite läskigt och mycket nytt i början.

– Vad har du fått för intryck av staden, föreningen och laget?

– När jag var på besök fick jag ett väldigt bra intryck av allt, laget, klubben och staden. Jag blev väldigt väl mottagen av tjejerna och alla människor runt laget. Verkar vara ett väldigt bra gäng och bra handbollsspelare. Jag ser verkligen fram emot att få en vardag där jag kan ha mitt huvudfokus på handboll, och utvecklas som handbollsspelare. Har hört mycket bra om Daniel som tränare, så jag ser verkligen fram emot att utveckla mig själv som spelare under hans ledning.

SPORTCHEF DANIEL BIRKELUND: 

-Mia är en spelare som vi har haft dialog med över ganska lång tid och som vi verkligen ser fram emot att välkomna till Skövde och in i vår förening och vårt lag. Vi får in ett riktigt kraftpaket i laget, en spelare som går rakt på mål och aldrig tvekar och som framför allt har riktig fina kvalitéer i sitt halvdistansspel.

– Mia är en spelare som jag tror Skövde-publiken kommer uppskatta och tycka om. Det är samtidigt en spelare som vi ska jobba med över tid och som vi tror kommer utvecklats riktigt mycket i vårt system. Och en spelare som vi känner passar mycket bra in i den grupp vi har med unga, hungriga, ambitiösa spelare.

Uppdaterad  2022-04-07 16:43
Skribent
Anders Wiik
Senaste Nyheterna