2020-07-13

Mia Nyman, en eldsjäl lämnar över

Mia Nyman har i inför 2020-2021 valt att lämna över facklan som ungdomsansvarig i Skövde HF till Sabina Cederkvarn. Mia, som varit ungdomsansvarig sedan säsongen 2014/2015 har varit en viktig del i utvecklingen av Skövde HF och vad föreningen är idag.

Mia tog vid som ungdomsansvarig efter Lars Sjölin 2014 och har under sina år varit ansvarig för ungdomsfrågor vid sidan om sitt ledaransvar i Flickor födda 2006.
2015-2016 gjordes ett större arbete med Skövde HFs röda tråd, det styrdokument föreningen har för  ungdomsledare. Mia höll ihop alla ungdomsledare som var inkluderade i arbetet med att göra Röda tråden till ett dokument som var rätt i tiden. Bland annat lyftes åldern för när elitfokusering ska ske i föreningen till 15 år och ett nytt härligt mantra togs fram som ska vara vägledande för alla spelare och ledare i föreningen:

Med glädje, genom bredd till elit – vi vågar, vi vill och vi kan!

Mia har också arbetat aktivt för att ungdomslag skall samarbete med varandra och låta ungdomar få träna med äldre ungdomar om de önskar så. Ett sätt att förbereda barn och ungdomar för framtidens ihopslagningar av lag samt ett sätt att utveckla individer som kommit längre i sin utveckling. Något som idag bidragit till att gränser suddats ut mellan lagen i Skövde HFs ungdomssektion

Styrelsemedlemmen Anna Forsberg har letat runt bland foton på nätet för att göra en liten tackfilm från oss alla . Den innehåller bilder från Mias karriär som handbollsspelare samt bilder från hennes aktiva tid som ungdomsansvarig och ledare i Skövde HF.

 

 

Efter sex år på posten väljer Mia att lämna över till Sabina Cederkvarn som är en god ersättare till Mia.
Sabina har fått uppdraget från styrelsen att fortsätta det fina arbete som Mia genomfört och skapa de bästa förutsättningarna för våra ungdomar.

Skövde HF är oerhört tacksamma för det arbete Mia genomfört i föreningen och vill önska Mia lycka till när hon väljer att fokusera på flickor 06.

Stort tack Mia från hela föreningen!!


 

Skövde HFs styrelse 2020

Uppdaterad  2020-07-04 11:23
Skribent
Anders Wiik
Senaste Nyheterna