2021-03-06

Missad chans att nå SHE utan kvalspel

Skövde HF lyckades inte i chansen till att nå fortsatt spel i SHE utan att ställas till kvalspel för att behålla pltasen i SHE.

Skövde HF hade övertaget i första halvlek och kunde nå halvtidsvilan med 14-13. Andra halvlek är jämn och matchen slutar 24-24 och kvalspel är då ett faktum.

Fördel Skövde HF första halvlek

Kungälv gör första målet, Skövde går sedan fram till en 6-2 ledning, Kungälv är ikapp med 7-6 och då rycker Skövde fram till ledning med 10-7 och så även 12-9. Sedan knappar Kungälv in och gör halvtidsreslutatet till 14-13.

Andra halvlek tar Kungälv över

Skövde rivstartar och tar en tre måls leding 16-13, Kungälv är i kapp med 16-15, Skövde på nytt 18-16.

Jämt spel i 14 minuter då Kungälv kan ledning med 20-21 och har så även 22-24 vid spelade 57.15, Skövde kämpar på och kan göra 24-24 vid 59.59 av Marielle Lideskär.

Sammanfattning av Andreas Larsson

Vi klarade inte av att vinna och det berodde i första hand på att vi inte var tillräckligt kalla i vårt anfallsspel och framförallt våra avslut. I försvaret har vi egentligen inte några större problem.