2022-08-13

Nära vinst mot EH Aalborg

Skövde HF lyckades inte knäcka något dansklag i årets Annliz Cup men var när i en tuff och jämn match mot EH Aalborg. Slutligen stod EH Aalborg som vinnar med siffrorna 28-30 (15-16).

Första halvleken Skövde HF är bra med i inledningen trots två missade avslut och EH Aalborg tar ledning med två bollar så kommer Skövde tillbaka till 3-3, har 4-6 Aalborg tillåts rycka till sig en sju målsledning 6-13 under denna period lyckas inte Skövde få till det med avsluten som gör att Aalborg enkelt går i från.

Skövde HF repar mod och vinner sista delen av halvleken med klara 8-3 och kan gå till pausvilan 15-16.

Andra halvleken Så börjar Skövde med bollinnehav där de får två chanser till ta en ledning men det vill sig inte väl och Aalborg kan sedan göra tre rak med ställningen 15-19.

Skövde kommer återigen tillbaka till ställningen 20-21 sedan följer lite slarvspel då Aalborg tillåts på nytt gå ifrån med fyra bollar 20-25.

Tre snabba mål av Skövde som är ikapp vid 23-25, ett ställningskrig om vilket som ska ta hem matchen inleds 24-26, 26-28, 27-28, 27-29, 28-29 och Aalborg tar hem matchen med segern 28-30.

Noteras kan att Melina Pilav svarade för hela nio mål varav tre på straffkast (med finess) och Elma Örtemark fyra samt nyförvärven Mia Kvithyll och Matilde Madsen stod för tre vardera.

Uppdaterad  2022-08-14 00:40