2022-11-19

Ny derbyvinst för HF Skövde/Somby

HF Skövde/Somby tog en ny derbyvinst borta mot tabelljumbon Tibro HK med att vinna med klara siffror 33-19 efter halvtidsresultatet 16-11 i HF Somby favör.

Julia Andersson säger till hemsidan: – En väl genomförd match av hela laget. Vi står riktigt bra bakåt vilket gör att Emma i mål får många fina räddningar som också leder till en hel del kontringar. Jag är framför allt nöjd med hur vi klarar av att ta till oss av detaljer i vårt försvarsspel som vi pratar om på förhand och tycker också att vårt anfallsspel många stunder är riktigt bra. Anfallsspelet har hittills under säsongen varit lite varierande men vi börjar sakta med säkert sätta ett fint spel med bra timing och samarbeten, vilket är kul att se.

Första halvleken: Tibro HK tar en ledning med 3-2 och därpå så inleder HF Somby en stark upphämtning fram till ledning med 8-4 för att sedan tappa till 8-7 efter en stark period av Tibro HK. HF Somby återhämtar sig och går fram till ledning med 13-7 och byter lagen mål, Tibro HK kan sedan avsluta med de två sista målen fastställa halvtids resultatet 11-16.

Andra halvleken: Inledningen är jämn i tio minuter sedan tar HF Somby tag i tacktpinnen och kör matchen till sin favör genom Emma Andersson med sina räddningar i målet ger ett flertal kontringar och HF Somby/Skövde tar hem seger med klar vinst 33-19.

Uppdaterad  2022-11-19 22:23