2023-12-03

Ny storseger för Skövde HF i F19-17 Väst

Det blev en ny storseger för Skövde HF i F19-17 Väst i bortamatchen mot Kungälvs HK på lördagen. Stor matchvinnare senaste U17 landslagsspelaren Thella Johansson med hela elva mål. Skövde HF övertygade i första halvleken för att spela hem matchen i den andra 21-38 (8-16).

Thella Johansson var tillbaka för spel med Skövde HF efter veckorna med U17 landslaget och visade att det gett ett stort intryck med den erfarenheten.

Matchen inleddes med att Kungälvs HK gick till ledning med 3-1 och Skövde fick jobba på för att nå 5-5, från 6-7 så tar Skövde tag i taktpinnen och går till klara 6-14 för att sista tre minuterna gå till halvtid med 8-16.

Andra halvleken är Kungälv med till 36:16 med ställningen 12-19, sedan spelar Skövde ut hela sitt register där hela laget är med och levererar.
49:19 gör Selma Hestner Olsson 16-28 till Skövde HF genom ett straffkast, vid spelade 54:37 har Skövde tagit ledning med 17 mål (17-34) gjort av Thella Johannson. Sista tio minuterna är det jämt fyra mål av vardera lagen, Skövde HF vinner med klara siffror 21-38.

Nästa match så är det derby mot Skara HF, matchen spelas på freda 8/12 kl. 19:30 i Skövde Idrottshall. Väl mött och kom för att heja fram Skövde HF.

Uppdaterad  2023-12-03 18:30