• Föreningen
2024-01-30

Nya utmaningar för våra Utvecklingschefer

Foto: Viktor Ljungström
Inför kommande säsong kommer två av våra ledare tyvärr inte fortsätta i Skövde HF Akademi. Julie Aspelund Berg väljer att flytta hem till Norge igen för att arbeta med handbollen på hemmaplan igen. Julia Andersson, som Julie vikarierat för, väljer att kliva av sitt uppdrag som utvecklingschef med hänsyn till familjeförhållandet hemma med två små barn.
Vi är mycket glada över den tid både Julie och Julia varit del av Akademin och föreningen och vill från hela Skövde HF tacka för väl utfört arbete.
 
Julie Aspelund Berg om sitt beslut:

-Jag är väldigt tacksam för att klubben valde att ge mig chansen å prova på som utvecklingschef. Det har varit utmanande, spännande, til tider väldigt krävande, men extremt lärorikt på många sätt.
Jag har fått lära och känna 45 fantastiska tjejer, och över 10 underbara ledare som alla har varit engagerad, träningsvilliga och bidragit till gemenskapen.

-Att få vara med å driva utvecklingsarbete och verkligen kunna göra en skillnad, är nått jag har trivts med. Men nästa säsong kommer jag att följa Skövde HF på distans, då jag vänder hemåt till Oslo. Där kommer jag kliva in som beach handboll ansvarig i Norges handbollförbund.-Min tid här i Skövde har varit fantastisk på många sätt, men allt har sin tid, och jag är tacksam och stolt över att få varit en del av detta projekt.  Jag har lärt enormt mycket om mig själv under denna tiden, som jag kommer att ta med mig vidare på vägen. Tack för mig!

 
Julia Andersson om sitt beslut:

-Jag är oerhört glad och tacksam över att jag fick uppdraget att kliva in som utvecklingschef i Skövde HF. Att få vara med och bygga upp grunden för det som blivit Skövde HF Akademi, som förhoppningsvis kommer vara en viktig del av föreningen över lång tid, har varit spännande men också utmanande på olika sätt. I förändringar ingår att arbeta utifrån ett koncept som omgivningen inte alltid är införstådda i eller håller med om, vilket har krävt stort mod och ett tydligt ledarskap. En rolig utmaning som utvecklat mig som person och som jag bär med mig vidare i min yrkeskarriär. 

-Att arbeta med förändringar och i detta fall en nystartad verksamhet kräver mycket tid, tålamod och engagemang. Jag är en person som alltid går in 110% i det jag gör och med två små barn på hemmafronten känns det just nu som en svår kombination tillsammans med ett arbete som utvecklingschef som inte är ett ”vanligt 7-16”-jobb.

-Med det sagt ser jag det dock inte som en omöjlighet att jag i framtiden vill tillbaka och jobba inom idrotten. Att få arbeta med drivna tjejer och få möjligheten att påverka deras utveckling, både på planen och som människor, är en stark drivkraft som gjort att jag trivts så pass bra med uppdraget under den korta tid jag haft det.

I Julias fall innebär det inte ett avslut med Skövde HF. Julia kommer fortsätta att driva bolleken i Skövde HF samt vara med och utveckla Annliz Cup. 

Uppdaterad  2024-01-31 09:57
Skribent
Anders Wiik
Senaste Nyheterna