2020-03-14

Oavgjort i seriefinalen mot BK Heid

Foto: Viktor Ljungström

Skövde HF hade behövt vinna fredagskvällens bortamatch mot Heid i den sista omgången i SHE för att nå slutspel. Det lyckades inte, matchen slutade 25–25 (13-12).

Det var ett hungrigt Skövde HF som kom till spel i sista omgången i SHE och fattas bara annat, då en slutspelsplats fanns inom räckhåll.

En målfattig inledning på matchen, men efter cirka tio minuter började det lossna för Skövde HF, som gick från 2–2 till 5–2 och sedan hade ett försprång, har som mest leddning med fyra bollar vid två tillfällen, och hade 12–9 med mindre än fem minuter kvar av halvleken.

Avslutningen av första halvlek inte alls bra av Skövde HF, tekniska fel avlöste varandra och BK Heid kunde vända sitt underläge till ledning med 13–12 i paus.

I andra halvlek var det lite ombytta roller, här var det BK Heid som tog kommandot och var i ledningen mestadels. Skövde HF hade ledningen bara gång, och det vid 17–16.

Efter 18–18 var det ibland ett ganska tydligt övertag för Heid, men Skövde HF visade fin moral och kom tillbaka gång efter annan. Mot slutet blev Heids anfallsspeld lite ängsligt och krampaktigt, Skövde HF inte hade inte något att förlora, då valde de att spela sju mot sex i anfallspel vilket gav resultat.

Vid slutet var Skövde ifatt till 25–25, men längre än så kom inte laget, matchen slutade oavgjort, vilket var exakt det Heid behövde för att säkra sin slutspelsplats.

Då fanns det en extrachans för  Skövde HF att nå slutspel och det var att Skara HF vann i Kungälv, men det lyckades heller inte, den matchen slutade 26–26.

Nu blir det att kvala för att få stanna i SHE inför nästa säsong. Av känd anledning blir detta kval tidigast i mitten av april och Skövde HF får då möta antingen Hallby eller Aranäs från allsvenskan.

Matchfakta: BK Heid – Skövde HF 25–25 (13–12). Matchutveckling:

Uppdaterad  2020-04-08 20:00
Skribent
Cege Elfwering
Senaste Nyheterna