2024-02-10

Oavgjort mot Kristianstad HK 30-30 (16-18).

Skövde HF gjorde en bra match och låg före med några mål mest hela tiden och vid halvtid ledning 16-18. Ledningen i andra halvlek som mest med 24–19, Kristianstad höjde trycket med ett mer offensivt försvar som gjorde att försprånget kunde hämtas in till 25–25. För att sedan Mia Kvitthyll gör 30-30 med slutresultat.

Skövde HF startar med ledningen 4-1 innan Kristianstad HK hämtar upp till 4-4, sedan är det jämt i måltillverkningen tills Skövde gör 10-8 och 13-8. Skövde har tre upp vid flera tillfälle 15-12 , 16-13 och 18-15 innan halvtid är 18-16.

Andra halvlek så har Skövde tre upp vid flera tillfälle innan vid spelad 39:08 så de upp med ledning 23-19, timeout av Kristianstad (39:25), Mia Kvitthyll gör sedan ledning 24-19 (39:45), Kristianstad pressar (tekniska fel) sedan Skövde till 25-25 vid 46:36. Skövde kan sedan komma tillbaka med ledningen 28-26, samt 29-27 och återigen tekniska fel/missförstånd i anfallsspelet och Kristianstad kan nå 29-29. MIa Kvitthyll gör 30-29 på kontring innan Kristianstad vid 59:26 gör 30-30 och Ida Eriksson så när gör 31-30 vid 59:45 men bollen går strax utanför.

– Vi är besvikna över att vi inte klarade av att lösa deras försvar trots att vi har spelare som egentligen inte ska ha några problem med det, men nu blev det några tekniska fel och då går det fort., säger Birkelund till SLA.

Skövde HF möter i nästa omgång  HK Aranäs hemma. En match med klar poäng chans. samtidigt möts Kristianstad HK och VästeråsIrsta HF. Dramatiken lär fortsätta.

Uppdaterad  2024-02-10 19:50