2023-04-16

Önnereds HK går till ledning med 2-1 matcher i kvartsfinalserien

Efter en svag första halvlek 14-7 till Önnereds HK svarade Skövde HF för en mäktig upphämtning i den andra halvleken och tvingade fram en förlängning 23-23. Där drog Önnereds HK det längsta strået 28-26 och kopplade ett grepp om kvartsfinalserien.

Skövde HF startade starkt och kunde gå till ledning med 3-1, men där tog det stopp och Önnred gick fram till 7-3 för att Skövde sedan är med till 8-5. Önnered gör 6-2 och paussiffrorna skrivs till 14-7.

Andra halvlek kommer Skövde HF ut som ett nytt lag och ett målvaktsbyte till Emma Andersson som gör ett stabilt jobb ihop med ett starkare försvarsspel än i den första halvleken, samtidigt får Skövde flyt i anfallsspelet och når 15-15 vid spelade 43.02.
Önnered går sedan till ledning 18-16 och 19-17 för att Skövde vänder till 19-20 med sju minuter kvar att spela, Önnered har ledningen 23-22 med 1,15 kvar att spela. Då kliver Elma Örtemark in i handlingen och kvitterar 23-23 och tar matchen till förlängning.

Skövde HF har 23-24 och 24-25 för att efter första fem minuter är det 26-25 till Önnered, Önnered går sedan till 27-25, Skövde HF har det tungt att jobba ikapp vilket gör att matchen slutar 28-26 och Önnered har 2-1 i matcher.

Nästa match i kvalspelet spelas på onsdag 19/4 kl. 19:00 i Skövde Idrottshall.

Uppdaterad  2023-04-16 22:50