2022-10-05

Övertygande seger mot Lödde Vikings i ATG Svenska Cupen

Skövde HF kunde övertygande ta hem segern mot Lödde Vikings HK, matchen startade med att Lödde började med sex shotouts var de satte fyra i mål en ribbträff och Annie Linder knep en. 44-24 (20-13).

Första halvlek: När väl själva matchen kommer igång så är Skövde ivriga att hämta upp 0-4 underläget och tar några förhastade avslut och går inte 100% in vid dem, Löddemålvakten kan ta några samt en del går utanför och Lödde kan gå till 0-6 innan Foppa (Matilda Forsberg) på kontring gör 1-6. Lödde går fram till 1-8 för att sedan Skövde genom Lövet (Ida Lindlöf) gör 13:e raka på 11.56 minuter och har kontroll på matchen. Vid ställningen 17-11 limmar Emma Andersson ett skott, kontring av SHF som inte ger önskat resultat. Skövde HF går till halvtidsvilan med ställningen 20-13.

Andra halvlek: Inledningsvis växlar lagen mål med varandra innan Skövde tar en tiomålsledning 25-15, 27-17, Skövde ökar på till 32-19 genom Andrea Niva. Sista delen äger Skövde HF totalt, Lödde sticker i mellan med några mål innan Julie Berg kan fastställa slutresultatet på kontring tid 59.59. Annie Linder gör ett flertal fina parader och räddningar som gör att Skövde tar vinsten med 44-24.

– Daniel Birkelund är nöjd med hur laget genomför matchen efter uppgjord matchplan förutom de första 8 minuterna då det stressas upp att ta in 0-4 underläget och vissa felbeslut tas. Sedan efter 1-8 så går ju allt vår väg.

Matchen lirare Lödde Vikings HK Ella Isgren.

Matchens lirare

Matchens lirare Skövde HF Britta Jakobsson van Stam.

Matchens lirare Britta Jakobsson van Stam

Ett stort tack till Städkonsult i Skaraborg som var matchvärd och delade ut pris via Skövde HF Doers club till matchens lirare.

Uppdaterad  2022-11-15 21:36