2023-03-10

Planenlig vinst mot BK Heid 34-25 (17-14)

Det blev till slut en säker seger mot tabelljumbon BK Heid. Efter en något knackig första halvlek så kunde Skövde HF i inledningen av den andra halvleken gå ifrån med ett övertag som behölls trots att BK Heid knapp in sista tio minuterna och spelade jämt med Skövde HF.

Det blev ingen lysande start för Skövde HF i mötet med BK Heid 0-2. Skövde HF vänder och tar ledningen med 3-2, Heid vände till ledningen med 6-5 efter elva spelade minuter.

Efter 21 spelade minuter var Skövde i ledning med14-9. Därefter var det relativt jämt under resterande del av den första halvleken. I paus var ställningen 17-14 för Skövde HF.

In inledningen av andra halvlek får Skövde ordning på försvarsspelet och med ett 7-1 anfallsspel  skapas ett övertag och om störst har ledningen tolv mål 31-19. På slutet släppets in BK Heid och kunde putsa de till siffrorna, Skövde HF kunde till slut vinna  med nio måls marginal 34–25.