• Föreningen
2022-04-10

Positiv framtid för Skövde HF

Foto: Viktor Ljungström

Kära Skövde HF-supporter!!

Säsongen är över för vårt elitlag men våra ungdomar i F14 och F18 fortsätter träna på inför stundande USM-finaler den 6–8 April i Uppsala. Att vara bland de åtta bästa lagen i Sverige i två klasser gör mig mycket stolt och ser en ljus framtid för vårt framtida elitlag.

Stort fokus på Skövde HF Akademi

Just nu pågår arbetet med att forma vår nystartade akademi och samtal med spelare är genomförda. Den 26:e April presenterar vi konceptet för föräldrarna och vi hoppas ha kunnat sluta ett antal avtal med partners tills dess. Avtalen ska bidra till att våra spelare i Akademin ska få en mer professionell upplevelse och att de fått de bästa förutsättningarna för att bli en så bra spelare de kan bli. Jag ser mycket fram emot att få presentera vår satsning som är den ekonomiskt största satsningen på ungdom vi gjort i Skövde HF.

Bra resultat av elitlaget

Skövde HFs styrelse har lagt en plan för framtiden som vi nu börjar implementera och vi kan med årets säsong se hur satsningen på egna produkter ger frukt. Vi har tagit 11 poäng mer än förra säsongen och flest poäng på de senaste fem åren. Ett ”normalår” hade 20 poäng inneburit slutspel men vi föll på målsnöret i år. Trots det är jag mycket nöjd över resultatet och tror att vi är på väg uppåt i tabellen på längre sikt. Vi har gett elitlaget bättre förutsättningar inför nästa säsong och satsningen på akademin är långsiktig och nödvändig.

Samarbete är framtiden

Vi sitter just nu i samtal om samarbete med en annan klubb som jag tror kommer ge vår förening en mer proffsig känsla. Samarbeten mellan klubbar tror jag är oerhört viktigt för att vi skall bli mer effektiva tillsammans. Med flera handbollsklubbar i Skövde tror jag på att vi borde kunna bli mer effektiva tillsammans även om det finns områden där vi konkurrerar med varandra. Som exempel har IFK Skövde Handboll presenterat något för oss som vi tycker låter spännande och bra för handbollen i Skövde. Ska bli kul att se vart det tar oss.

Stark ekonomi

Ekonomiskt fortsätter vår fina trend där ekonomin växer och det ser positivt ut inför stundande bokslut den sista April. Det är skönt att inte behöva ha sömnproblem för att pengarna inte skall räcka som det var för några år sen. Nu kan styrelsen agera långsiktigt och ta de strategiska beslut som en styrelse ska göra.

Ett stort tack!

Jag och övriga i styrelsen vill skicka med ett stort tack till dig som varit på våra hemmamatcher och hejat. Till er föräldrar som stöttat era barn att kunna träna och spela match under säsongen. Vi vill tacka alla partners som stöttat oss och vi hoppas vi kan hitta fler samarbetsformer under kommande säsong. Vi vill tacka alla ledare som i många fall lagt över 250 ideella timmar på att våra spelare skall utvecklas i den sport de älskar. Och till dig som är spelare, vi hoppas du haft en rolig handbollssäsong och att du vill spela handboll igen när säsongen startar i höst igen.

Mvh

Anders Wiik, Ordförande

 

Uppdaterad  2022-04-11 08:04
Skribent
Anders Wiik
Senaste Nyheterna