2020-09-18

Premiärvinst mot Bodens HK 26-16 (10-6).

Äntligen premiär!

Skövde HF inledde serien ikväll med match mot Boden Handboll. Skövde tar ledningen med 4-1 tidigt i matchen där Fanny Elovson gör Skövdes första fyra mål. Spelet i första halvlek är mycket centrerat till avslut från nio meter och kanter och mittsex fick inte många chanser.

Efter en trög först halvlek där Boden höll jämna steg med Skövde HF (10-6). Allt som saknades i den premiärnervösa första halvleken infann sig i andra halvlek. Mål görs från alla positioner och det släpper för laget. Skövde ökade tempot och fick ihop försvarspelt bättre och kunde rygga till sig en tiomålsledning efter 46 spelade minuter genom Marielle Lideskär. Skövde hade som mest ledningen med 11 bollar. Till slut kunde Skövde ta hem matchen med segersiffrorna 26-16.

Noterbart är att Skövdes målvakt Josephine Nordström slutade på 50 i räddningsprocent.

Matchbild: 1—0, 2–1, 3–1, 4–1, 5-3, 8-3, 9-6, 10–6, 11-6 – 13-7, 14-9, 16-10, 23-12, 24-14, 26-16.

Uppdaterad  2020-09-21 22:57