2024-04-26

Säsongen är över efter förlusten i fjärde kvartfinalen mot Skuru IK!

Skövde HF:s säsong tog slut på fredagskvällen, då Skuru IK vann den fjärde SM-kvartsfinalen inför välfyllda läktare (584) fick matchen en intensiv start. Med 14–16 i paus sågs förhoppningen god, dock kunde Skuru rycka ifrån inledningsvis av den andra halvleken och en tung uppförsbacke för Skövde att komma ikapp för en vinst. Slutligen tar Skuru matchen till 30-34 och semifinalspel.

Skövde gör första målet och jämt spel fram till spelade 9:37 och 4-4, ett litet övertag för Skuru med 5–7 (12:23). Skövde HF lyckades dock jobba sig i kapp och när 20 minuter var spelade stod det lika igen. 10–10. Skövde HF var med till 13–13. Därefter avslutade gästande Skuru IK halvleken bäst, och när signalen som förkunnade halvtid kom var Skuru i ledningen 16–14.

Ännu hoppfullare blev det när Skövde HF omgående i andra halvlek gick upp till 16–16. En utvisning, några tveksamma avslut och något bolltapp så var det förvandlats till 16–22. Ett avstånd som skulle visa sig bli för stort. Skövde HF lyckades förvisso få ner avståndet till tre bollar vid spelade 59:17, 30-33 utan Skuru kunde vinna med 34–30.