2022-12-21

Seger mot tabelltvåan Höörs HK H65

Onsdagskvällens drabbning mot tabelltvåan Höör HK H65 så låg Skövde under vid halvtidsvilan 13-15. I den andra halvleken, genom ett starkt försvarsspel och målvaktspel visade Skövde HF en hunger att vilja vinna denna matchen. Med ett genomtänkt anfallsspel så lyckas laget med bedriften att segra över tabelltvåan. Slutresultatet skrivs till 30-28.

Skövde HF gör första målet varvid Höör kan gå fram till en fyra målsledning 1-5 och hålla ett stabilt försprång fram till spelade 20.51. 9-11 för att rycka till sig en femmålsledning 10-15 (25.32). Skövde ger inte upputan kommer igen och reducerade tre gånger före pausvilan till 13-15.

I inledning av andra halvleken hämtar Skövde in till 15-15 för att sedan gå fram till ledning 18-17, därefter släpps inte taget om matchen och som mest är ledningen ett övertag med tre mål 25-22 viktig räddning av Annie Linder vid ställningen 25-23 sedan gör Tindra Sahlin Wallenius i tomt mål. 26-23, 27-24 genom Matilda ”Foppa” Forsberg.

När 21 sekunder återstod och uddamålsledning tog Daniel Birkelund timeout, Elma Örtemark avslutade och satte 30–28 med 15 sekunder kvar och spikade slutresultatet.

Daniel Birkelund säger till hemsidan: – Stolt över laget idag. Vi jobbar på stenhårt genom 60 minuter, många spelare som gör viktiga bidrag i olika roller. Tycker vi visar mental styrka när vi krigar oss tillbaks i matchen från underläge 15-10 några minuter innan paus. Tar sen initiativet direkt i andra och vinner i slutändan helt förtjänt enligt mig. Inte minst är jag mycket nöjd med hur vi nu har hanterat ett rätt tuft spelschema med 4 matcher på 10 dagar. Det känns som vi har tålt den utmaningen på ett riktigt bra sätt, både fysiskt och mentalt, och framstår riktigt pigga och fokuserade idag. Nu ser vi fram emot två spännande matcher mot Kungälvs i mellandagarna!

Matchenslirare utsågs av matchvärd Lindströms Bil AB Patrik Ottosson.

Matchens lirare Höörs HK H65: Emma Jönsson

Matchens Lirare i Skövde HF: Elma Örtemark

Uppdaterad  2022-12-21 23:54