2023-01-22

Skövde HF 1 till steg 4 Gjensidige USM F16

Vi säger grattis till Skövde HF 1 som tar sig till steg 4 genom att ett övertygande vinna grupp 3. Skövde HF 2 kämpade tappert men lyckades inte i avgörande match att ta sig vidare.

Avgörande match för Skövde HF 1 att gå till steg 4 vann de över Ludvika HF med klara 34-20, har var det stor skillnad mellan lagen och redan efter tio spelade minuter så hade Skövde HF övertaget med 10-4 för att till halvtidsvilan leda med 16-9. Den andra halvleken spelades ut med ett stort övertag och segern skrivs till 34-20. Skövde HF och Årsta AIK HF till steg 4.
Resultat/Tabell

Skövde HF 1 vinner grupp 3B efter två klara vinster 36-10 mot IFK Nyköping och 29-9 över Härnösands HK. Avgörande match för att gå till steg 4 så hade de att möta Ludvika HK två i sin grupp.

Avgörande match för Skövde HF 2 var att besegra Kungälvs HK som vann sin grupp under lördagen. Skövde HF 2 startar starkt med att ta ledningen i matchen och kan behålla den tills Kungälvs HK går om vid 10-9 efter spelade 17.24 för att hålla avstånd till halvtid 15-14. Skövde kämpar på i den andra halvleken men lyckas bara komma till kvittering 16-16 och 17-17 och är nära vid 24-23 men räcker inte till, Kungälv spelar hem matchen och vinner med 25-23. Skuru HK 1 och Kungälvs HK til steg 4.

Skövde HF 2 blir tvåa i grupp 8A efter att i första matchen mot Skåre HK vinna med 25-21 för att sedan förlora mot starka Skuru IK 1 med 42-13.