2023-02-25

Skövde HF 1 tog en ny övertygande seger i F19-17 Väst Elit

På lördagen så besegrade Skövde HF 1 i sin bortamatch mot Önnereds HK 1 i F19-17 Elit 24-17, noteras kan att Önnereds HK vann USM F16 2021/22. Skövde HF laget bestod av flickor födda 06/07 och Önnereds födda 04/05.

Skövde HF 1 laget som idag (lördag) bestod av flickor födda 06/07 och tog en meriterande seger över Önnereds HK 1 födda 04/05. Önnered var starkast de första tio minuterna (5-4) sedan tog Skövde över och gick fram till ledning med 11-5 tid 17.45. Sedan bytte lagen mål med varandra, dock så gick Skövde till pausvila med övertygande åttamålsledning 16-8.

I den andra halvleken ångar Skövde på och har som mest ett övertag på tolv mål 22-10. Sista kvarten knappar Önnered in och kan fastställa slutresultatet 17-24.

Choach/Tränare Hugo Gustafsson kommenterar med följande: – Jag och mina ledarkollegor är väldigt nöjda över hur våra spelare tar sig an en på förhand svår uppgift mot ett duktig lag med äldre spelare som innehar ett klart fysiskt och tekniskt övertag. Varför vi står som vinnare efter en mycket bra första halvlek och en stabil andra halvlek beror på spelarnas professionella inställning, vilja och positiva energi. En annan faktor bakom är att spelarna, mer för varje dag som går, förstår sig på konceptet där vi arbetar mycket med tydliga roller och repetitiv teknikträning, samt taktiska detaljer såsom anpassningar. Att vi kan spela jämnt gällande speltid, nästan intill på klocka, med hela 13 spelare är ett bra kvitto på detta!

Uppdaterad  2023-02-25 17:59