2020-02-12

Skövde HF besegrade GT Söder HK

Skövde HF tog två mycket viktiga poäng i onsdagens bortamatch mot tabelljumbon GT Söder i Eriksdalshallen i Stockholm. Segersiffrorna skrev till 26–22 (11–9). Nu ligger laget på slutspelsplats med fem omgångar kvar.

Första halvleken var jämn spelmässigt mellan lagen och de turades om att vara i ledning men det var Skövde HF som fick övertag i slute och kunde gå till pausledningen 11-9.

I  den andra så inledde Skövde HF starkast och tog en sexmålsledning (9-15), GT Söder s första mål kom på straff vid spelade 8 minuter.

Skövde HF hade som mest en niomålsledning (13-22). Utvisningar för Skövde HF och straffar till GT Söders fördel gjorde att de kröp närmare i målprotokollet men segern var aldrig hotad för Skövde HF.

Hanna Edvardsson övertygade mellan stolparna och framåt gick Elma Örtemark och Julia Ehn i bräschen. Även kantspelaren Sofia Berggren var säker i avsluten.

Uppdaterad  2020-06-09 23:50