2023-08-11

Skövde HF besegrade Hellerup IK i den andra matchen av Annliz Cup

Foto: Viktor Ljungström

I fredagens träningsmatch i Annliz Cup valde Skövde HF ställa upp med ett lag bestående av såväl A-lagsspelare som akademispelare mot danska Hellerup IK. Skövde HF vann med 30–17 (16–7) mot som huserar i division 2 efter att fjolåret spelat i div 1 (Allsvenskan).

Även i dagens match var Skövde HF bortalag, första halvlekens matchutveckling 0-2, 2-2 till 4-6, 5-8 sedan rycker Skövde till 6-12. Sista tio minuterna gör Skövde 7-1 på Hellerup och går till halvtidresultatet 7-16.

Nellie Lindström, Annliz Cup Superelit Hellerup IK-Skövde HF 17-30 Foto: Viktor Ljungström

Andra halvlek ökar Skövde på och släpper inte fram Hellerup utan efter spelade 3.20 minuter ökat på till en tiomålsledning 9-19. Resterande del av andra halvlek behåller Skövde sitt övertag och kan fastställa matchresultatet till 17-30.

Ella Larsson Nyquist, Annliz Cup Superelit Hellerup IK-Skövde HF 17-30 Foto: Viktor Ljungström

Daniel Birkelund säger till SLA
– Det finns många duktiga och lovande tjejer i Skövde HF som vi tror hårt på och jobbar hårt med för att utvecklas. Vi försöker ha en tydlig strategi och idéer som vi tror på och hur vi ska försöka utbilda de här spelarna. Det kommer att ge betalt. Det kanske inte betalar sig ifrån en dag till en annan men över tid kommer det betyda mycket för klubben.

Vera Bustad, Annliz Cup Superelit Hellerup IK-Skövde HF 17-30 Foto: Viktor Ljungström

– Man ser massa potential samtidigt som det också är viktigt att ha tålamod och vara långsiktig i vårt arbete. Vi ska hela tiden jobba i lugn och ro och se till att spelarna hela tiden tar steg i sin utveckling. Nu fick de bra erfarenhet ifrån den här matchen och att få spela tillsammans men några som är lite mer erfarna. Det är även värdefullt för de äldre att ta lite annorlunda roller och mer ansvar,

Uppdaterad  2023-08-11 23:18
Skribent
Cege Elfwering
Senaste Nyheterna