2023-10-25

Skövde HF besegrade Kristianstad HK med 35–30

Skövde HF kunde på tisdagen besegrade Kristianstad HK i den målrika matchen efter att i halvtid haft ledningen med 19-14. I denna målrika match 65 mål totalt så var det Skövde HF som spelade kyligast de fem sista minuterna och kunde vinna med 35–30.

Efter att Kristianstad hav ledning 1-2 så kunde Skövde gå till 9-3, Kristianstad reducerar till 10-7 vid spelade 16:51. Lagen byter mål med varandra fram till spelade 22:17 då Skövde åter har fem mål upp 15-10, Skövde har 19-12 och har ett straffkast som går i stolpen som vid mål kanske satt en annan prägel på första halvleken. Kristianstad kan sedan hämta in två mål och få halvtidsresultatet 19-14.

Andra halvlek jämt spel mellan lagen som byter mål med varandra och Skövde behåller sitt för på fyra/fem mål upp tills 53 minuten och Kristianstad kämpade hela vägen och när Skövde HF fick två utvisningar (Moa och Tilda) efter varandra i tät följd kunde gästerna reducera till 32–30. Men Skövde de besitter med Elma Örtemark och Tindra Sahlin Wallenius göra matchen till 35-30.

– Det känns verkligen jättebra. Vi kämpar matchen igenom, så det är skönt att vi tar hem det här, säger Elma Örtemark till SLA.
– Det stod lite och vägde men då var det några spelare som visade karaktär och tog ansvar, säger Daniel Birkelund efter 35–30-segern till SLA.

Noteras kan att Kristiandstad:s Sanja Radosavljevi fick rött kort efter sin tredje utvisning efter 25 minuters spel. Moa Andersson fick sin mycket tveksamma tredje utvisning vid spelade 49:55 och fick besitta läktaren resten av matchen.