2024-06-24

Skövde HF duo åker till Kina och spelar U18-VM

Foto: Skövde HF

Skövde HF säger stort grattis till Thella Johansson och Meja Norrgård som i dag när förbundskapten Frenne Båverud presenterade den svenska trupp som åker till Kina. Det stod då klart att båda snart kan börja packa väskorna för ett U18 äventyr.

Thella Johansson som är den HK Lidköping fostrade spelaren och tar en plats på högersex, Thella har som merit tre U18-landskamper i bagaget, Meja Norrgård som 17 åring tar en plats bland de sex uttagna spelarna på niometer och debuterar i landslagssammanhang.

Thella och Meja säger till Skövde Nyheter

Thella Johansson, Foto: Viktor Ljungström.

Thella: – Jag blev lite nervös efter att jag hade fått beskedet. Det är ändå matcher man ska prestera i med en Sverigetröja på sig. Men det är så klart jättekul, säger hon.

Meja Norrgård
Meja Norrgård, Foto Viktor Ljungström.

Meja: – Det var lite nervöst när jag fick samtalet, för jag visste inte om jag skulle komma med eller inte. Men det är jätteroligt, säger hon.
– Det är ännu roligare att bli uttagen med tanke på det. Innan tänkte man kanske att de som var äldre skulle få åka, men nu fick man själv chansen, säger hon. I truppen är Meja Norrgård en av de bland yngsta spelarna.

I den inledande omgången ställs Sverige mot Serbien, Österrike och Chile.

– Truppen är uttagen med vetskapen om att det inte är praktiskt möjligt att kalla in reserver om olyckan skulle vara framme, så lösningar på hypotetiska skador är medräknat i uppbyggnaden av truppen, säger Frenne Båverud.

Totalt deltar 32 lag i U18-VM i Kina. Hela truppen på Svenska Handbollslandslaget

Uppdaterad  2024-06-24 20:16
Skribent
Cege Elfwering
Senaste Nyheterna