2023-12-30

Skövde HF föll tungt i årets ¨Slättaderby¨ inför storpubliken 2026

Det blev förlust i årets ¨Slättaderby¨ med 23-25 (13-10) men ändå en fantastisk eftermiddag i Arena Skövde.
med den högsta publiksiffran 2026 i Skövdes handboll den här säsongen hittills!

Skövde HF som startade matchen klart bäst och gick ifrån tidigt och ungefär halvvägs in i den första halvleken hade Skövde en ledning med fem mål, 9–4. Skara tog timeout, och den fick effekt. Skara närmade sig 9-7 vid spelade 19:41 och hade  så även 10-9 (24:26) , men det var fortfarande Skövde som var i förarsätet och kunde i halvtid gå till ledning tre mål, 13–10.

Andra halvleken lite drygt sju minuter in i den var Skara i kapp, då gjorde Melanie Felber 14–14. Vid spelade 37:43 gör 16-14 Skövde HF via Britta Jakobsson van Stam.

Skara tog sig tillbaka ännu en gång och gick i kapp till 16–16. Sedan var det en jämn kamp mellan de båda lagen under matchens avslutande 20 minuter där ledningen svängde fram och tillbaka. Med fem minuter kvar var det fortsatt lika, 23–23. Skara var starkast under de avslutande minuterna och gjorde matchens två sista mål och kunde hålla undan och vinna matchen med 25–23.

Matchens lirare Skara HF Aldis Asta Heimisdottir. Foto: Viktor Ljungström.
Matchens lirare Skövde HF Tindra Sahlin Wallenius. Foto: Viktor Ljungström.
Uppdaterad  2024-01-08 12:50