2021-06-16

Skövde HF går starka ur 2020-2021

I kväll hade Skövde HF årsmöte och ca ett 40-tal personer var på plats i Idrottshallen.

Ordförande Anders Wiik presenterade säsongen som varit och relativt dyster bild presenterades över covid-året 2020-2021. En anpassad Annliz cup inledde, SHE utan publik, ungdomslag som inte fick träna och spela match samt ett fjärde kval för elitlaget summerar det sportsliga under året.

Desto bättre har det gått ekonomiskt. Föreningen presenterade ett starkt plusresultat på 1,6 miljoner. Något som inte hade kunnat ske utan medlemmarna fortsatt stötta föreningen genom de olika försäljningsomgångarna samt ekonomiskt stöd från Riksidrottsförbundet.

Föreningen har nu vänt det egna kapitalet från ett underskott med 775 000 kr till överskott om 1 958 759 och en soliditet på 79,5%. En fantastisk vändning som nu ska omsättas i satsningar för att växa ytterligare.

Framtidstro

Skövde HF har stor tilltro på framtiden. Som ett steg att ta oss vidare sportsligt och ekonomiskt, har Malin Dahlgren anställts som klubbchef. Malins huvuduppgifter kommer bli att säkerställa att Skövde HF blir starkare ekonomiskt genom olika aktiviteter. Med en starkare ekonomi finns möjligheterna att ta nästa steg i klubben organisatoriskt och nå sportslig framgång.
Flera delar av Skövde HFs vision 2022 är på god väg att nås dock en bit kvar vad gäller de sportsliga ambitionerna och en uppdatering av visionen kommer genomföras under säsongen.

Ny styrelse med kontinuitet

Styrelsen fick ansvarsfrihet av deltagarna på årsmötet och Max Green, Magnus Olsson, Damir Alijagic samt Anna Forsberg avtackades efter sina år i styrelsen.

I den nya styrelsen fick Anders Wiik fortsatt förtroende som ordförande och han säger så här om att leda Skövde HF ytterligare ett år.

– Jag är mycket glad över att få fortsatt förtroende att få leda denna fina förening och tillsammans med mina duktiga medarbetare kommer vi fortsatt kunna utveckla föreningen framåt. Vi är redo att ta nästa kliv!

Styrelsen 2021-2022

Anders Wiik (ordförande), Ledamot, omval 2 år
Roger Edvinsson, Ledamot, omval 2 år
Sandra Svarén, Ledamot, 1 år kvar
Sabina Cederkvarn, Ledamot, 1 år kvar
Per Kronberg, Ledamot, nyval 2 år
Lennart Larsson, Suppleant, omval 1 år

Valberedningen 2021-2022

Christer Örtemark
Patrik Eriksson
Magnus Olsson
Merlina Poljak Käll

Styrelsen vill rikta ett speciellt tack till Lars Lindström som var ordförande under årsmötet.

/Skövde Handbollsflickor

Uppdaterad  2021-06-16 20:45
Skribent
Anders Wiik
Senaste Nyheterna