2023-01-08

Skövde HF gruppetta i Gjensidige USM F18 vidare till steg 4

Foto: Viktor Ljungström
Julia Andersson säger – Jag är nöjd med helgen som helhet. Vi spelar bra, framför allt bakåt, större delen av alla matcher och tycker vi löser vårt anfallsspel bättre och bättre ju längre in i säsongen vi kommer.
Vi får en riktig kanonstart mot OV Helsingborg där vi tydligt och utan undantag följer den matchplan vi har. Vi spelar runt på alla spelare och alla bidrar på ett riktigt bra sätt. Den segern med 10 bollar sätter oss i ett fint utgångsläge inför söndagen.

Vi lyckas sedan inte riktigt med det vi vill i söndagens första match mot Höör, men lyckas ändå vända ett underläge med 4 mål i halvlek till vinst med 3. En prestation som jag är nöjd med, speciellt eftersom vi känner att vi har mer att hämta i vårt spel den matchen.

Inför sista matchen mot Baltichov visste vi att vi hade ett bra utgångsläge att ta hem gruppsegern. Vi får till det bra både i anfall-och försvarsspelet men Baltichovs målvakt gör det jobbigt för oss vilket gör att vi bränner många fina lägen.
Vi fortsätter att jobba på matchen igenom och förlorar till sist med 3 bollar, vilket ändå räcker till gruppseger utifrån inbördes målskillnad mellan alla 3 lag som hamnar på 4 poäng. Inspirerande att känna att vi är på god väg och att vi är hungriga på att slipa på detaljerna ännu mer inför steg 4!

Vill också passa på att tacka publiken för härlig uppslutning och stämning i Idrottshallen.
Hoppas vi ses igen!

Resultat/Tabell grupp 3

Resultat/Tabell alla grupper steg 3

 
Steg 4 spelas 18-19 mars 2023.
Uppdaterad  2023-01-08 21:01
Skribent
Cege Elfwering
Senaste Nyheterna