2023-01-31

Skövde HF lyckades inte besegra IK Sävehof

På tisdagskvällen så lyckades inte Skövde HF med att ta en skrällseger mot IK Sävehof trotts att Skövde HF gör ett tapper försök och IK Sävehof får sätta emot alla krafter för att vinna kampen 26-32 (13-16).

IK Sävehof tar ledningen 1-3 som Skövde HF vänder till ledningen 5-4 för att sedan tappa till 6-11 för sedan hämta in till 10-11 genom trion Tindra Sahlin Wallenius, Johanna Flygelholm och Matilda Forsberg. Sedan rycker IK Sävehof till en ledning med fyra mål 12-16, för att sedan kan Tindra Sahlin Wallenius 29.59 fastställa halvtidsresultat 13-16.

I den andra halvlek så har IK Sävehof efter spelad sjuminuter tagit en sexmålsledning 15-21. Men Skövde  HF ger sig inte och är fast beslutsam att de vill ta hem matchen och har på fyra minuter hämtat in till 20-22, sedan en period då lagen växla mål med varandra med ett litet övertag för IK Sävehof där Frida Rosell gör 26-32 vid spelad 57.45, Skövde får några chanser att knappa in men tekniska åt båda hållen fastställs slutresultatet till 26-32.

Daniel Birkelund säger till SLA – Det är svårt att slå Sävehof och jag vet inte om man ska skylla på det, men det är en tendens när matchen står och väger att de så kallade 50/50-domsluten ramlar åt deras håll.