2023-08-13

Skövde HF obesegrat i Annliz Cup efter vinst i derbyt mot Skara HF

Skövde HF obesegrat i Annliz Cup Elit efter först spelat oavgjort mot Fredrikstad BK för att sedan vinna klart mot Hellerup IF så var det derbymöte mot Skara HF som slutade med vinst 27-22 (13-11).

Så var matchen:
Skövde HF startar med att gör första målet 1-0 var på Skara HF kan vända och gå till 4-1 ledning, Skövde HF jobbar upp sig och kvitterar till 5-5 på straff via Natalie Wästefors vid spelade 10.50. Två nya mål av Skövde till 7-5 vilket Skara vänder till 7-8, 8-8, 8-9 9-9, Skövde tar timeout. Skara HF dar på en utvisning med påföljande straff till Skövde vid 24.55, 10-9 av Natalie Wästefors. Skara kvitterar till 11-11 och vid 29.58 ny straff till Skövde samt utvisning på Skara spelare, Melina Pilav fastställer halvtidsresultatet 13-11.

Natalie Wästefors, Foto Viktor Ljungström

Andra halvlek skapar Skövde trycket på Skara och gör 5-1 (18-12), Skara tar timeout vid spelade 5,27. Skara får till 18-13, 18-14 varvid Skövde går till 22-16. Inom fem minuter drabbas Skövde av två utvisningar och Skara kommer till 23-19. Sista tio minuter byter lagen mål, Skövde har 27-21 innan Skara vid 28.59 sätta en straff av Melanie Felber till slutresultatet 27-22.

Skövde HF:s målvaktspar delar på ansvaret under matchen med att stå var sin halvlek, Emma Andersson den första och Josefine Gundersen Lien och de gör det med en stabil insatts av de båda två.