2022-11-30

Skövde HF pressade mästaren IK Sävehof

Den första halvleken var helt lysande av Skövde HF i onsdagens tuffa bortamatch den slutade 13–11 till Skövde. Andra halvlek var Skövde med i matchen till den 55: minuten 24-24 sista fem fördel IK Sävehof som spelade hem 27-24.

Första halvlek: IK Sävehof gör första men Skövde hänger på och kan gå till ledning 3-4 efter åtta spelade minuter, Skövde 1-2 bollar resterande del av halvleken med resultatet 11-13.

Andra halvlek: Matchbilden var ungefär densamma en bra bit in i andra halvlek. Det såg lite kärvt ut för Skövde, då Sävehof gick  från 13–15 till 16–15, men då svarade Skövde på ett lysande sätt så ändrades  tiSkövde HFll 16–18. Efter 45 minuter hade Skövde sedan ledningen med 21–19, 22-20, 23-22 innan 23-23 och Sävehof gör 24-23 Skövde har 24-24.

När Nina Koppang satte 25–24 med knappt tre minuter kvar att spela var Sävehof i förarsätet, Skövde  stretar emot men lyckades inte få bollen i mål kunde Sävehof till slut vinna med 27-24.

Daniel Birkelund säger till SLA
– Vi är med hela vägen och ger oss själva chansen ända in i slutet.

– De hade problem och behövde spela ut alla sina kort för att slå oss. De spelar sju mot sex på slutet och där får de tyvärr utdelning. Det var avgörande. De behövde verkligen plocka fram allt i sin verktygslåda i den här matchen.

Uppdaterad  2022-12-01 00:33