2023-10-20

Skövde HF satte spiken som gav vinsten 26–25 mot Lugi HF

Skövde HF fick inte den start på matchen som var tänkt, men kunde jobba sig fram till halvtids resultatet 15-14. Efter en nervkittlande andra halvlek med många utvisningar så kunde Skövde HF spela med sig två poäng och resultatet 25-26.

Det blev inte den start på matchen som Skövde HF hade tänkt sig. Redan efter åtta minuters spel så var laget under med tre mål, och hade väldigt svårt att få stopp på Lugis Cornelia Dahlström. Efter 20 minuter hade Lugi med fem bollar, 12–7. Skövde HF kunde sedan avsluta den första halvleken något bättre och närmade sig mer och mer. Matilda Forsberg gjorde 15-14 med elva sekunder kvar av halvleken vilket blev halvtidsresultatet.

Andra halvlek är jämn och en kamp mellan lagen dock kan Skövde gå till ställning 17-18 efter spelade 37:26, Lugi vänder till 21-19 (51:41) Skövde tar sig till 23-24 (56:12 ) för att sedan med ett rutinerat och lugnt spel ta hem match via att Ida Lindelöf sätter spiken 26-25.

– Första halvlek blev inte på våra premisser, vi hamnade i deras tempo och fick inte till något bra försvarsspel där, säger Matilda Forsberg till SLA efter matchen.

– Det var ingen bra prestation, men jag tycker att vi vann välförtjänt, säger Daniel Birkelund i tv-sändningen från matchen.

Uppdaterad  2023-11-06 08:33