2023-08-16

Skövde HF spelade oavgjort mot Alingsås HK

Foto: Viktor Ljungström

På tisdagskvällen så mötte Skövde HF så var det träningsmatch borta mot Alingsås HK. Skövde HF ställde upp med ett blandat lag av elitspelare och akademispelare, Alingsås HK – Skövde HF 31–31 (17–12).

Skövde har det tufft i första halvlek och Alingsås HK inledde matchen starkast och gick rättvist ut till halvtidsledning 17–12. Alma Olausson i hemmakassen svarade för ett flertal räddningar samtidigt som Astrid Berura (f.d. Skövde HF) och Kajsa Lindberg Blohm (f.d IK Sävehof även i Skövde HF) visade prov på fint samarbete i anfallsspelet. 

Skövde HF vinner den andra halvleken när de gick rakare på mål och fick rätt avstånd till försvararna så kom bollsläppet igång. Ella Arrhenius som kom in på linjen slet sönder Alingsås försvar så var lätt för Elma, Melin och Mia att hitta. Under de sista femton minuterna kommer laget upp i en en betydligt högre nivå, framförallt gällande energi, intensitet och inställning. Detta resulterar i sin tur till att Skövde får chans att gå om. En bra upphämtning kan man sammanfatta det som med att vända med 19-14 i andra halvleken, de sista tre minuterna är till Skövde fördel och kan fastställa matchresultatet 31-31.

Med av A-lagsspelare var Melina Pilav, Mia Kvithyll, Ida Lindlöf, Ella Hultberg och Elma Örtemark. För de yngre spelarna var det nyttigt att få spela med de etablerade elitspelare.

Christian Grönblad säger till hemsidan: – Vi hade en härlig power och energi i slutet av matchen som vi vill att vi ska jobba upp direkt från början av en match. Gött att vi hittade dit. Vi var på vippen att vinna då vi hade bollen och valde rätt läge sista avslutet. Tyvärr fick vi inte bollen i mål och så är det ibland.

– Jag tycker väl att vi hade lite mer att gå på när det gäller intensitet och att vi kunde varit lite mer aggressiva, men det är alltid svårt i en träningsmatch, säger Julie Aspelund Berg till SLA

På söndag är det en träningsdag i Skövde, för Skövde HF och AHK:s senior- och juniorlag.

Uppdaterad  2023-08-17 22:42
Skribent
Cege Elfwering
Senaste Nyheterna