• Föreningen
2021-09-23

Skövde HF startar upp motionshandboll

Det finns statistik att endast 14% av tjejer över 15 år fortsätter med kollektiv idrott. Även Skövde HF känner av hur vi tappar duktiga spelare alldeles för tidigt och vi har under flera år försökt förändra detta. Vår förening mixar bredd med elit men vid juniorålder försvinner tyvärr mycket av bredden då flera av våra duktiga spelare slutar helt med handbollen. Vi har nu något glädjande att berätta!

Vi har tillsammans med Julia Andersson, syster till Moa i elitlaget arbetat för att Julia skall bli spelande tränare i ett motionshandbollsgäng, med målet att spela div 3 nästa år. Läs mer om hur Julia ser på detta nedan.

Julia Andersson Fotograf: Daniel Lubner

Varför starta ett motionshandbollslag?

-Jag har precis flyttat tillbaka till Skövde efter några år av plugg och jobb på annan ort. Jag har haft en säsongs uppehåll från handbollen på grund av att jag fått barn och nu är jag sugen på att börja igen. Det saknas ett handbollslag i Skövde på motionsnivå och jag tror det finns en stor målgrupp som skulle vilja vara med i ett sådant gäng!
-Jag tog saken i egna händer och tog kontakt med Skövde HF för att höra om det fanns något intresse från föreningens håll att haka på min idé, vilket jag snabbt fick positiv feedback på. Föreningen har sökt efter en lösning då man ser att man har behov av ett ytterligare ett seniorlag, där de som inte vill eller kan fortsätta sin elitsatsning har en självklar plats.

Finns det några krav för att få vara med?

-Ja, för att det skall fungera så behöver du någon gång ha spelat handboll på  juniornivå eller seniornivå och är intresserad av att fortsätta spela, på en nivå där gemenskap, motion och glädje står i fokus!

-Kanske är du sugen på att få ta del av gemenskapen men inte har möjlighet eller viljan att delta som spelare? Då finns det självklart andra platser att fylla i gänget.

Vad är det främsta syftet med laget?

-Min vision är att laget ska vara ett gäng som har roligt tillsammans, samtidigt som vi passar på att träna och må bra. Som jag nämnde ovan, oavsett om du vill vara med och träna eller inte vill jag att man ska känna att man kan vara delaktig i laget. Att man kan komma dit för att tjöta lite med polarna och ta en kaffe, samtidigt som man tittar på träningen eller hjälper till med saker kring träningarna. Vi kommer också ha ett tätt samarbete med föreningen för att knyta spelare till oss som inte kommer fortsätta sin elitsatsning i Somby eller elitlaget.

Hur ser upplägget på träningar och seriespel ut?

-Tanken är att vi denna säsong bara tränar, och kanske spelar några träningsmatcher för att bygga upp en trupp inför seriespel nästa säsong och för att vissa (undertecknad) ska hinna träna upp kroppen lite innan det är dags för match ;).
Vi kommer att träna måndagar 20:30-22:00 i Idrottshallen, Skövde med start måndag 4 oktober.
I början kommer träningarna att vara öppna, det är alltså helt okej att bara dyka upp utan att meddela på förhand om man känner att man vill spana in vad vi är för gäng. Alla som vill och kan är varmt välkomna!

Frågor? Ta gärna kontakt med mig på j-uliaandersson@hotmail.com eller på telefon 076-811 19 99.
Vi ses i Idrottshallen!

 

Fotograf: Daniel Lubner, https://gallery.retouchedreality.com/

 

Uppdaterad  2021-09-23 15:27
Skribent
Anders Wiik
Senaste Nyheterna