2023-03-12

Skövde HF till finalspel Gjensidige USM F16

Skövde HF till finalspel Gjensidige USM F16 genom i samtliga tre matcher vinna komfortabelt målskillnad 82-50 efter en rafflande gruppspelsfinal mot GF Kroppskultur med segersiffrorna 25-18 (9-7).
Inför avslutande gruppspelsmatch mellan Skövde HF – GF Kroppskultur så stod båda lagen på fyra poäng, Skövde hade en fördel med fler plusmål och kunde vid ett likaresultat ta sig till finalspel.

I inledning av matchen var det fördel GF Kroppskultur, efter 20 spelade minuter så hade Skövde 7-7 för att sedan gå till pausvila med 9-7. Inledande tio minuter av andra halvlek var jämn, med därefter var Skövde det tyngre laget och gick starkt framåt och tog hem gruppvinsten med 25-18 och spel i finalspelet i IFU Arena, Uppsala den 5–7 maj.

Coach/Tränare Hugo Gustafsson säger: – En rolig helg där vi får spela på hemmaplan, vinna tre matcher med 32 mål till godo och avancera till Finalspelet i USM i Uppsala, där vi får chansen att kriga om USM-Guldet som ett av Sveriges topp åtta bästa lag! Jag är väldigt nöjd över spelarnas prestation i helgen! Utmaningen med tre intensiva matcher på under ett dygn mot bra motstånd, där mycket står på spel, antog spelarna på bästa sätt igenom en fantastisk inställning och mycket glädje!

I lördagens första match mötte Skövde HF 1 – Haninge HK och vann komfortabelt med 26-14.
Till matchens lirare i Haninge HK utsågs Tyra Färm och i Skövde HF fick Ella Larsson Nykvist priset.
I Lördagens andra match i vinner Kroppskultur mot Tyresö med 27-26 och matchens lirare utsågs i Kroppskultur Ina Pettersson och i Tyresö Emely Johansson.

Söndag och Skövde HF 1 ångar på, vinner övertygande med 31-18 mot Tyresö Handboll.
Matchens lirare utsågs i Skövde HF till målvakten Joline Körlborg och i Tyresö gick priset till Lime Andrén.

I söndagens andra match vann GF Kroppskultur mot Haninge HK med 11-7.
Priset till matchens lirare gick i Kroppskultur till Nella Bahtijarevic och i Haninge gick priset till Sandra Watandost. Båda exemplariska målvakter i respektive lag.

Matchen mellan Haninge HK-Tyresö Handboll slutade 14-20. Matchens lirare i Haninge Matilda Kortelainen och i Tyresö Handboll Julia Lundblad.

Skövde HF vinner gruppfinalen steg fyra och tar sig till Gjensidige USM-finalspelet i Uppsala.
Vinst mot GF Kroppskultur med 25-18.
Matchens lirare-prs i Skövde fick Linnéa Nyman och i Kroppskultur gick priset till Evelina Listerud.

Priset som spelarna får är en T-shirt samt en tavla designad av Skövde HF:s Sofia Larsson.