2023-10-29

Skövde HF tog en ny seger i F19 Väst

På lördagseftermiddags spelades det match i F19 Väst mellan Skövde HF och IK Sävehof 2. En jämn och spännande match inledningsvis där Skövde HF spelade övertygande i den andra halvleken och kunde vinna klart med 33-21 (19-14).

Först halvlekens inledning var jämn och ledningen mellan lagen växlade fram 11-11, sedan fick Skövde övertaget och kunde gå fram till ledningen med 16-13 vid spelade 26:44. Skövde kunde sedan på de tre återstående minuterna gå till halvtidsvila med 19-14.

Andra halvlek så går till 24-16 på sex minuter för att sedan vid spelade 49:42 ha 28-17, vid 54:19 står det 30-20. Sista fem vinner de med 3-1 och slutresultatet 33-21.

Selma Hestner Olsson, Foto: Viktor Ljungström

Den andra halvleken var Skövde klart klassen bättre än Sävehof  om det var åldersskillnaden (Skövde f05-07, Sävehof f07)eller rutin som avgjorde övertaget men troligt det sistnämnda. Noteras kan att de två f.d. Skövde HF spelarna Moa Arrhenius och Meya Wallin spelade med i IK Sävehof laget.

– Choach Madeléne Carlén säger att en del av att laget vinner så klart är de håller sig till den spel som lagt upp inför matchen så väl anfall och försvarsspel.

Uppdaterad  2023-10-29 14:30