2023-11-26

Skövde HF tog en seger mot tabellettan i F16 Väst 2 Sydost

Skövde HF tar en fin seger mot serieledande IF Hallby HK Blå efter en första halvlek då lagen turas om att var i ledning så är det 9-8 i halvtid. Skövde HF har övertaget i den andra halvlek och kan vid frikast på slutsignal vinna med 18-17.

Första halvleken startar Skövde med att gå till 4-2 efter spelade 8:17, för att sedan tappa till ett underläge med 4-7 efter spelade 11:50. Skövde HF lyckas vända efter bra spel till 9-7 och vid halvtid fastställs resultatet till det.

Andra halvlek så har Skövde 12-9 efter spelade 30:17, IF Hallby HK kan  vid 42:36 vända till 13-14. Skövde HF 17-15 vid 46:06 genom Elvira Hellstrand, IF Hallby HK gör 17-17 vid 49:35.

Skövde HF får ett sista anfall och Viktoria Karadag kämpar för ett avgörande mål i M6 position vilket blir ett frikast och vid utgången tid fastställer Nora Cederkvarn matchen till 18-17 i Skövde HF:s favör.

Skövde HF i tvåa i tabell med raden 6 matcher, 3 vinster, 2 oavgjorda, 1 förlust 129-104 med 8 poäng.

Nästa match för Skövde HF är 9/12 hemma mot HK Lidköping kl. 11:30 i Skövde Idrottshall

Uppdaterad  2023-11-26 00:38