2022-02-08

Skövde HF tog hem derbyt!!

Skövde HF bröt trenden och vann hemma mot Skara HF med 31-29 (14-15). Efter en rafflande match som svängde friskt till Skaras fördel och sen till Skövdes fördel var det Skövde som kunde dra det längsta strået och ta hem segern.

Matchen inleddes i favör till Skara som tog ledningen med 3-0 och där inget fungerade för Skövde HF. Men Elma Örtemark tog tag i fanan och ledde Skövde HF framåt med två  raska mål. Maja Eriksson drev på Skara och Sara Johansson hade en fantastisk kväll som sköt och sköt utan att Skövde lyckades stoppa henne i första halvlek. Efter 24 minuter får Maja Eriksson rött kort efter att varit för tuff mot Britta Jakobsson van Stam i en kontring och Britta fick lämna över till storasyster Nora resten av matchen. Stella Muir fick driva spelet i Skara resten av matchen.

I andra halvlek byter Daniel Birkelund ut Elma Örtemark och sätter in Melina Pilav istället. Den tungt skjutande Melina, född 2003, fick ta stort ansvar i 15 minuter i andra halvlek och gjorde det med bravur. Hennes attacker och skotthot skapade lägen åt andra och fick tilldömd straff i eget genombrott. Det blev bara ett eget mål för Melina på skott utifrån men när Nikoline Skals Lundgreen inte hade sin dag när det kom till straffläggningar så fick Melina komma in och sätta 28-24 och här började Skövdepubliken på 320 personer vittra seger.

Men det ville inte Skara HF så klart. När klockan stod på 57 minuter var ställningen 29-28 och Skara hade nätt och jämt tagit i kapp. Men Nikoline Lundgreen ville annat och sätta 30-28 och därefter missar den annars så lyckosamma Sara Johansson och snart stod det 31-28 som visade sig vara ointagligt.

Slutresultatet skrevs till 31-29 och det var ett mycket glatt gäng Skövde-spelare som hoppade av glädje.

Länsförsäkringar var matchvärd och deras Sven-David Malmesved delade ut pris till matchens lirare

Till matchens lirare utsågs i Skara HF, Sara Johansson som gjorde nio mål.

I Skövde fick Moa Andersson för andra matchen i rad priset som matchens lirare efter att drivet spelet och samtidigt bidraget med sex mål.

Uppdaterad  2022-02-09 00:42