• Föreningen
2020-07-09

Skövde HF utbildade i Hand The Ball

Foto: handtheball.se / Fanny Eriksson

Fanny ErikssonFanny utbildad i Hand the Ball

Skövde HF har tagit täten i att utbilda sig i konceptet ”Hand the Ball”. Den åttonde juni genomfördes ett av flera utbildningstillfällen i hur hand-the-ball spelas och vår nya verksamhetsansvarig, Fanny Eriksson, gick utbildningen. Utbildningen, ledd av Jennie Linnell,  ger oss nu rätten att använda oss av logotypen och arbeta med denna rörelseform i olika sammanhang.

 

 

Hand the BallHand the Ball

Hand the Ball baseras på en idé att skapa trygghet och kamratskap runt den mjuka streethandbollen. Målet är att uppmuntra barn och ungdomar till fysisk aktivitet och samarbete för att förebygga ohälsa.
Hand the Ball-aktiviteterna implementeras med ett inkluderingspedagogiskt tillvägagångssätt där individens olikheter och särskilda behov tillgodoses.

Hand the Ball ska också bidra till att öka rörelse och lek hos barn och ungdomar. Med den gröna bollen i centrum fokuseras på inkludering, kommunikation och försöker ta bort pressen på prestation och resultat.

 

I nedanstående video kan ni bland annat se Jennie Linnell, utbildningsansvarig hos Hand the Ball Sverige förklara mer detaljer om Hand the Ball.

Prova Hand the Ball

I slutet på juli kommer Skövde HF arrangera en aktivitet där vi tillsammans med elitlaget kommer visa hur Hand the Ball spelas. Följ Skövde HFs hemsida och Facebook-kontot för att inte missa mer information om Hand the Ball.

Vill du veta mer om Hand the Ball redan nu? Besök handtheball.se och läs mer.

Uppdaterad  2020-07-09 16:33
Skribent
Anders Wiik
Senaste Nyheterna