2023-12-09

Skövde HF vann ¨slättaderbyt¨ i F19-17 Väst Norra

På fredagskvällen så vann Skövde HF ¨slättaderbyt¨ i F19-17 Väst Norra mot Skara HF. Serieledande Skövde HF hade att möta nästjumbon Skara HF som bjöd upp till kamp och Skövde HF fick kämpa sig till segern 30-24 (16-12).

Matchen inleds med att Skövde genom Ella Manleitner Partala tar ledningen 2-0, Skara kan sedan gå till ledning 4-5,  lagen växlar ledningen och Skara har 6-7 då Selma Hestner Olsson gör 7-7 vid 7-meterskast. Trotts att Skövde tilldöms en utvisning så går de fram till 10-7 vid spelade 16:08.  Skövde jobbar vidare fram till ledningen 13-8 (20:08), för att sedan hålla en fyra målsledning fram till halvtidsvilan med 16-12.

Andra halvlek inleder Skara HF med fyra snabba mål 16-16 (34:16), Skövde återtar ledningen 17-16 via Meja Norrgård för att sedan gå fram till 19-16 av Emma Einarsson, Skara HF kommer som närmast 23-21 (46:30) via Anjeza Hiseni. Sista 13 minuterna vinner Skövde HF med 7-3 och matchresultatet 30-24.

Framhållas i de båda lagen bör målvakterna för utmärkt spel med parader och räddningar, i Skövde HF Joline Kölborg och i Skara HF Julia Malmgren.

Nästa match för Skövde HF är borta mot Önnreds HK F16, söndag 17/12 kl. 12:30 i ÖHK-Hallen A.

Uppdaterad  2023-12-09 00:06