2020-09-10

Skövde HF vann även andra derbyt

Vinst nr 2 mot Skara HF

I matchen mot Skara HF i Annliz Cup vann Skövde HF med 24-20. I kvällens andra derbymatch för säsongen blev det en målfest där Skövde återigen vinner med fyra mål. Slutresultatet 31-27 (11-11) kommer från ett bra anfallspel från Skövde HF där distansskyttet från både vänster och höger nio fungerade bra.

Bakåt fanns stunder där det var nästintill omöjligt för Skara att komma igenom vilket flera gånger slutade med straffar för Skara.

Kontringsspelet för Skara kom igång i andra halvleken och Skövde hängde flera gånger inte med i den snabba starten i kontringen, ofta ledd av Melanie Felbers snabba ben.

Josephine Nordstrøm gör återigen en riktigt bra match och räddade flera viktiga lägen där Skövde senare kunde kliva ifrån i målprotokollet i nästa anfall.

Nikoline Lundgreen visar sitt fina hoppskott flera gånger under matchen och gör 10 mål totalt. Elma Örtemark visar ingen pardon i anfallet som slutade med 8 mål, uppbackad av en stark försvarsinsats av Fanny Elovsson som byte anfall/försvar med Elma stora delar av andra halvlek.

Värt att nämna är att både Ilda Kepic och Edita Nukovic vilade idag.

Två försäsongsmatcher mellan derbylagen spelade med två vinster till Skövde HF. Vi hoppas på en tredje seger när lagen möts igen den 19:e november.

Uppdaterad  2020-09-11 07:31