2022-02-11

Skövde HF vann hjärtan men förlorade på planen

Ikväll spelades #viställeruppmatchen i Sveriges mysigaste idrottshall, Idrottshallen i Skövde. Skövde HF mötte Önnereds HK som tyvärr tog hem segern i slutspelskampen med 29-22 (13-14).

Önnered kom till Skövde med vinst i ryggen och Skövde HF hade vunnit derbyt mot Skara HF. Skövde har tagit poäng mot Skuru, spelat riktig bra mot Sävehof och Önnered, vunnit mot Skara och nu var det fjärde, på förhand tippade topplaget på besök. Skulle Skövde klara fyra poäng på tre dagar?

Skövde, som för dagen spelade i regnbågsfärgade matchtröjor för som står för jämställdhet, medbestämmande och hållbarhet vann kampen om snyggaste matchställ! Tack HK Country för tankarna bakom designen och att vi fick låna dessa viktiga värderingar under denna kväll. Innan matchen sände Skövde HF Live på Facebook men precis när sändningen startade så uppstod tekniska problem med det trådlösa nätverket som påverkade alla i arrangemanget. Under tio minuter slet sekretariatet, DJ:en, och webbsändningen med att använda andra lösningar för att kunna genomföra matchen men det löste sig innan matchstart.

Det började bra. Skövde tog ledningen och var lyfta på många sätt av publiken där över 600 besökte idrottshallen för att hjälpa hemmalaget till seger. Det stod 6-3 innan en timeout i Önnered förändrade matchen. Inledningsvis hade Skövde ett riktigt bra tempo och var hänsynslösa i sina satsning vilket gav bra resultat. Men efter timeouten vid 6-3 kom Önnered ikapp. Efter 15 minuter stod det 6-6 och sen byte lagen mål med varandra till halvtidsvilan. I halvtid hade Önnered tagit över ledningen och ledde med 14-13.

I andra halvlek startade Önnered starkt och gick ifrån till 13-17 redan efter 4 minuters spel. Skövde gjorde några ändringar men kunde inte skapa den nerv som behövdes och komma ikapp. Jenny Sandgren i Önnereds mål överlistade många av Skövdes skott men Venera Surjan gav sig inte och gjorde några viktiga mål i kampen och att komma ikapp. Men Skövde lyckades inte med kollektivet och Önnered spelade säkert och rutinerat.
Matchen slutade 29-22 till Önnered och det blev inte några fler poäng till Skövde HF denna veckan.

I Önnered utsågs Jenny Sandgren till matchens lirare och det var välförtjänt. Hon var giganten i Önnered och den största anledningen till att Önnered tog hem segern.

I Skövde HF fick Venera Surjan för första gången priset som matchens lirare efter stort slit på högersex-positionen.

Vi vill skicka med ett stort tack till alla i publiken som kom för att hjälpa Skövde HF till seger och hoppas ni kommer igen den 19:e februari då Skövde HF möter Lugi HF återigen i Idrottshallen.