2024-01-21

Skövde HF vidare till USM steg 4 med två lag!

Skövde HF säger stort grattis till F16 lagen som gick vidare till steg 4, Skövde HF 1 spelade i Ludvika och vann samtliga matcher.  Skövde HF 2 var tvåa i gruppspelet och fick spela en play off match mot Täby som vanns med 22-20.

Skövde HF  1 mötte Lindesberg och Hammarby och gick segrande ur båda matcherna. Och vann sedan även play off-matchen mot Kungälv relativt bekvämt. Skövde HF hade ledningen med 23–13 med fyra minuter kvar. Kungälvs HK gjorde sedan fem raka mål och hyfsade till siffrorna till slutresultatet 23–18.

Julie Aspelund Berg säger: – En fin genomförande helg, med en grym laginsats! Under lördagens två matcher fick vi ett bra genomförande. I söndagens finalmatch, fick vi satt ett bra försvar-och målvaktsspel. Som gav os många fina kontringsmål, samt flyt in i det uppställda anfall. Samtliga tjejer kommer in och kör järnet i alla 3 matcher. Åter igen, grym laginsats!

Skövde HF 1, gruppsegrare efter tre vinster och till steg 4 USM F16

Skövde HF 2 blev tvåa i sin grupp, efter att ha förlorat inledningsmatchen mot Torslanda HK 1 och sedan besegrat Tyresö i den andra.
Som grupptvåa fick Skövde HF spela en play off match mot Täby HBK. Och det var en jämn fight. Med två minuter kvar var matchen helt jämn, 20–20. Thila Forsberg gav laget ledningen med 21–20, sedan missade Täby en straff och sedan kunde Victoria Karadag sätta 22–20 i sista sekunden.

Slejman Karadag säger: – Mot Torslanda håller vi en jämn kamp fram till början av andra halvlek. Där blev det lite för många misstag i början av andra halvlek vilket gjorde att Torslanda drog ifrån och vi orkade inte jobba oss in i matchen och förlora med 13-19.
I andra matchen möter vi Tyresö som är en direkt avgörande match i vår grupp om vi ska ha chans och ta oss vidare för att spela kvalmatch mot steg fyra. En match hela vägen in till mitten på andra halvlek, där drar Tyresö iväg med fyra fem mål men våra tjejer kämpar sig in i matchen och går upp ledning och matchen slutar 22-21.
Söndagens match mot Täby är en vinna eller försvinna match. Vem som vinner tar sig till steg fyra. En nervös match från vårat håll med mycket tekniska fel men vi håller oss ändå så inne i matchen under första halvlek. Lite tuffare andra halvlek där Täby drar ifrån och vi ligger under med fyra mål men återigen gör våra tjejer fantastisk upphämtning och vänder matchen och till slut vinner med 20-22.