2023-03-14

Skövde HF Vit seriesegrare i F14 Väst 2 Norra

Foto: Privat

Skövde HF Vit har vunnit tolv av 16 matcher i serien blir således seriesegrare. De har i serien mött Värmländska lag samt HK Country och Skara HF. Matcherna har spelats i sammandrag och vid varje tillfälle att spel mot två lag.

Den sista omgången som innebar seriefinal, sammanfattas av Slejman Kararadag.

Sammanfattning av söndagens spel i serien F14 Väst 2 Norra. Dagen till ära var vi iväg till Karlstad för att spela seriefinal mot Hellton lag Röd och Vit. Ett dubbelmöte för att avgöra vilka som blir seriesegrare. Det blev 2 väldigt tuffa matcher. I första matchen mot Hellton Röd började vi väldigt tveksamt första 10 min och ligger under men våra tjejer fortsätter att kämpa sig in i matchen och leder i paus med 9-11. Andra halvlek blir lika spännande och vi byter mål hela halvleken och våra tjejer håller sig kyliga och vinner matchen med 19-20.

Nu skulle det avgöras mellan dom 2 lagen (SHF Vit-Hellton Vit) som slåss för segern och herregud vilken tuff match rakt igenom det blev. Samma sak i denna match så får vi en tveksam start och ligger under men våra tjejer ger sig inte och håller sig till vår gameplan och vinner till slut en tuff match med 21-20. Jag och Sabina är så otroligt stolta hur våra spelare tar sig an denna helg och gör jobbet tillsammans. Wow stort grattis alla underbara tjejer ni är grymma.

F14 Väst 2 Norra Resultat/Tabell

Skövde HF Röd har matcher kvar att spela i F14 Väst SD 1

Gjensidige USM F14 spelas 25-26/3 då spelar Skövde HF Svart steg 4 A grupp 4 i Idrottshallen, har ni vägarna förbi Idrottshallen så kom gärna och heja på dessa flickor. Kärlek & Respekt. 
Skövde HF Röd spelar steg 4 B grupp 11 i Lerum.

Steg 4 A spelas med åtta femlagsgrupper. Det främsta laget i varje grupp kvalificerar sig för Finalspelet.
Steg 4 B spelas med en femlagsgrupp och fyra sexlagsgrupper. Steg 4 B är inte kvalificerande för Finalspelet.

Alla grupper steg 4 Gjensidige USM F14

 

Uppdaterad  2023-03-15 02:02
Skribent
Cege Elfwering
Senaste Nyheterna