2020-04-28

Skövde HF:s trupp klar

Foto: Skövde HF

Skövde HF har gjort klart arbetet med att säkra nästa säsongs trupp. En hel del nya ansikten kommer finnas i

truppen där spelare från Skövdetrakten och Skövde HF utgör den större delen av truppen plus värdefulla nyförvärv från Danska högstaligan.

Skövde HF har gjort klart med sista spelaren för nästa säsongs spelartrupp. En trupp bestående av rutin och ungdomligt iver.

Fyra nya Danska spelare från högsta ligan i Danmark kommer få dra ett stort lass och där våra spelare från egna led kommer få möjlighet att prestera i en miljö på något högre nivå. Vi hoppas det kommer sporra alla att prestera ännu bättre.

TRUPPEN 2020-2021

V6: På vänsterkanten kämpar Nora och Britta om förstaplatsen där Nora kanske är given på förhand. Nora, som tog ett stort kliv framåt föregående säsong med flera fina mål i världsklass. Vem minns inte knorren i Annliz Cup mot CSM Bukarest där en världsmålvakt blev grundlurad. Hon har lång erfarenhet i elitlaget och är en av de informella ledarna i laget.

Nora och Britta 

Britta, som ursprungligen har spelat mycket på nio meter, är kontringssnabbare än Nora och har en attack som kan överglänsa storasyrran. Det ska bli roligt att se hur Britta använder dessa egenskaper i kommande säsong. Systrarna kompletterar varandra och är ett radarpar på positionen. Vi kommer få se många mål från vänsterkanten kommande säsong.

 V9: På vänster nio träffar vi på Ilda Kepic och Fanny Elovsson. Ilda, ny i laget med mycket rutin är en starkt försvarsspelare i mittförsvaret och är en tung skytt från nio meter. Innan hon lyftes upp från division ett till Holstebro gjorde hon flest mål i division ett. Vi ser fram emot att se hur hon tar tillvara på chansen att få vara en av profilerna i truppen.

Bredvid Ilda ser vi Fanny Elovsson, född 2000, som nu har en säsong i SHE med sig. Hon gjorde en strålande försvarsinsats under föregående säsong och har verkligen utvecklats. Fanny kommer inte vilja vara i skuggan av Ilda och vi ser fram emot hur den inställningen hos Fanny kommer utveckla henne ju mer tid i anfallsspelet hon får. Vi tror starkt på att Fanny kan vara den givna vänsternian i framtidens Skövde HF och kunna utvecklas till den profil på vänsternio vi behöver. Det ska bli intressant att se om vi kan få fler skott från 10 meter från Fanny då det är vad laget kommer behöva bland många andra genombrottsduktiga tjejer i laget.

 M9: På mittnio får vi se Elma Örtemark, Hannele Nilsson och Moa Andersson främst. Här har Elma redan efter ett år i SHE tagit ett stort kliv och börjar redan nosa på att bli en av profilerna i laget. Hennes något aviga stil är svårstoppad för motståndarna och när hon utvecklat sitt assistspel mer så har hon inte långt kvar till att få dra på sig den blågula tröjan igen.

Hannele Nilsson har nu många år som SHE-spelare i ryggen och blir en oerhört viktig kugge i anfallsmaskineriet. Hon är allround och kan spela på samtliga niometerspositioner vid behov. Hon är stabil och en bra lagspelare som inte är rädd att försöka i svåra lägen. Hon utstrålar självsäkerhet och höjer moralen på planen vilket är en nyckelingrediens för ett lyckat anfallsspel. Bakåt är hon stabil tvåa som inte ofta släpper igenom någon av motståndarnas anfallare.

Moa Andersson gjorde några inhopp förra säsongen och får räknas till en av de tre rookies vi har i laget. Moa är en giftig anfallsspelare med bra spelsinne och kommer komplettera övriga mittnior framåt. Bakåt lär hon få prova någon ny position med stor sannolikhet då Fanny, Ida, Ilda och Edita kommer vara mer självklara i mittförsvaret där Moa är van att spela i Somby. Det kommer bli kul att se hur hon vågar ta ut svängarna för hon är en mycket målfarlig spelare. Hon kommer säkert vilja ta taktpinnen i anfallen redan från start vilket vi verkligen hoppas på.

M6: På mittsex får vi stifta bekantskap med Edita Nukovic, ny spelare från Aarhus United. Edita kommer ge en ny dimension till laget med sina skickliga mottagningar vid svåra inspel. Hon kommer bli svår att tas med och kommer göra allt för att visa Skövdepubliken att hon ersätter Elisabeth Collado väl.

Bredvid Edita ser vi Ida Eriksson. Hon och Edita kommer bli oerhört viktiga partners på positionen. Ida har skolats om från niometare till mittsexa och med hennes fysik kommer det kunna bli en framgångssaga för Ida, om hon tar hand om situationen. Hon har gjort en stark försvarsinsats förra säsongen och tog väl vara på chansen när hon fick spela mittsex i slutet på säsongen. Ida, som redan spelat U19-landslag kommer inte få det svårare att nå seniorlandslaget genom bytet till mittsex med hennes redan utsökta försvarskvaliteter.

H9: På höger nio har vi två nya namn. Nikoline Lundgreen från Danmark och Natalie Wästefors. Nikoline är en distansskott som gärna skjuter från 10 meter. Och det är en rejäl bössa hon har. Tillsammans med vänsterniorna kommer vi se ett nytt skottsuget nio meter kommande säsong.


Natalie
 är en av våra tre rookies som lyfts upp från Somby och kommer få ett år att utvecklas i laget. Hon är en kämpe som har ett bra målfokusering och gör stadigt fem-sex mål i Somby men kommer troligen få det tuffare i SHE som det brukar vara första säsongen för de flesta. Hon kan varieras på höger nio och vänster nio med bra kvalitet. Det ska bli kul att se hur respektlös hon kommer vara bland de mer rutinerade spelarna.

 

H6: På höger sex ser vi åter Marielle Lideskär. Efter att ha fött barn är hon tillbaks på positionen, mer spelsugen än någonsin förr. Hon tränade med truppen fram till dagen hon födde så hennes vilja att komma tillbaka är tydlig. Hon gjorde en bra utveckling under 2018-2019 och vi hoppas kunna se en fortsatt uppåtgående utvecklingskurva för Marielle som nu får dra det tunga lasset som förstaspelare på positionen.

H6 Marielle Lideskär Andrea Niva

Bredvid Marre, hittar vi den tredje rookien. Andrea Niva, född 2001, har spelat högersex under många år och är kanske mer tekniskt utvecklad än Marrielle som spelat mer höger nio under ungdomsåren. Andrea är en vinnare, det utstrålas inte alltid i hennes ansiktsuttryck med hon kommer vilja göra allt för att vara Skövde HFs profil på positionen inom några år. Högersex är en position där vi har Skövde HF-spelare som gått hela vägen från handbollsskolan till elitlaget. Något vi är mycket stola över då just vänsterhänta är en bristvara.

Det ska bli kul att se utvecklingen på antal mål från högersex under säsongen. Kvaliteten finns för många mål!

 Målvakt: På den kanske viktigaste positionen får vi stifta bekantskap med Josephine Nordstrøm från Danska Viborg. Här får vi en riktigt duktig målvakt som vill visa att hon är redo för att ta profilrollen i laget. Josephine var andramålvakt bakom Danmarks bästa målvakt denna säsongen men presterade ändå över 30% räddningar på 23 spelade matcher. Med mer speltid kommer hon få glänsa i Skövde HF.

Bredvid Josephine har vi Annie Linder. Annie, med sitt härligt goa humör kommer fortsätta utvecklas under säsongen för att på sikt bli förstavalet. Hon är en kämpe och ger sig inte trots andra och tredjevalet på positionen under de två senaste säsongerna. Hennes självförtroende växer med åren och hennes lagkamrater vill hon tar en än mer chefsroll i målet och när hon gör det kommer vi se en riktigt bra målvakt blomstra! Är det någonstans partnerskapet är viktigt på planen så är det teamarbete mellan de två målvakterna. Det kommer blir kul att se hur Josephine och Annie tillsammans tar kommandot och styr försvarsspelet för att kunna stänga igen helt bakåt.

Nästa säsongs trupp innehåller 15 spelare som får bära Skövde HFs tröja kommande säsong. Speltid per spelare kommer bli större än föregående säsong och vi hoppas det kommer utveckla spelarna ytterligare.

Samtidigt som truppen nu är klar vill Skövde HF också tacka alla de spelare som går vidare i handbollskarriären på annat håll eller väljer att sluta med handbollen.

Ett stort tack till Hanna Edvardsson, Elisabeth Collado, Filippa Nyman, Julia Ehn, Emma Wahlström, Isa Franzen, Anna Dalström, Johanna Flygelholm, Sofia Berggren, Louise Søndergaard, Ida Vium & Stina Karlsson. Ni har alla burit fram Skövde HF de senaste säsongerna och vi önskar er all lycka framöver.

Den nya truppen är fysiskt på plats från den 1:a juli. Fram tills dessa tränar truppen individuellt och kollektivt.

/Anders Wiik / Rasmus Poulsen

Uppdaterad  2020-06-06 07:36
Skribent
Cege Elfwering
Senaste Nyheterna